Annonce
Aarhus

Tre kvinder faldt i vandet i Aarhus: Hjuldamper ligger stille på ubestemt tid

Der skal gives grønt lys, før Mariager-hjuldamperen igen kommer ud at sejle. Foto: Henrik Lund
Hjuldamperen Svanen, hvorfra tre kvinder tirsdag aften faldt i vandet i forbindelse med en havnerundfart i Aarhus, har fået påbud om udbedring af bestemte forhold, inden den igen må sejle.
Annonce

Aarhus/Mariager: Hjuldamperen Svanen, der holder til i Mariager og normalvis sejler rundt i Mariager Fjord, er for tiden udlejet til Aarhus, hvor den skulle sejle havnerundfart i december måned.

Tirsdag aften gik det dog galt, og tre kvinder faldt i vandet, da de var på vej fra borde. Lykkeligvis kom ingen af de kvinder alvorligt til skade.

Som standardprocedure var Den Maritime Havarikommission på besøg på båden onsdag formiddag for at undersøge forholdene. Der blev lavet tekniske undersøgelser og talt med både besætning, vidner og de tre kvinder, og nu skal kommisionen så vurdere, hvad der er foregået.

- Vi skal vurdere, om det er en enlig ulykke eller et generelt landgangsproblem, men indtil videre peger pilen på, at det er en enlig ulykke, siger Øssur Hilduberg, der er undersøgelseschef i Den Maritime Havarikommision.

Annonce

Må ikke flyttes

Onsdag aften var det så Søfartsstyrelsens tur til at inspicere Svanen. Konsekvensen af aftenens besøg blev, at hjuldamperen nu ligger stille i Aarhus Havn på ubestemt tid, indtil Søfartsstyrelsen giver grønt lys til, at den må sejle igen.

- Vores besøg viste, at der er nogle ting, der skal udbedres. Jeg kan ikke gå i detaljer med, hvad det drejer sig om, men det handler om landgangsforholdene og sikkerhedsprocedurerne ombord, siger Martin John, synschef i Søfartsstyrelsen.

Før forholdene bliver udbedret, kommer Svanen ikke ud at sejle havnerundfart i Aarhus igen, og den kommer heller ikke til at blive flyttet tilbage til Mariager Havn eller flyttet til en anden placering.

- Den må ikke flyttes overhovedet, så den kommer ikke til at rykke sig så meget som en meter, understreger Martin John.

Det er ejeren af skibet, Driftselskabet Svanen ApS, der er ansvarlig for at udbedre de fejl, som Søfartsstyrelsen har påpeget, og hvor længe der går, før folk igen kan komme ombord, kan Martin John ikke svare på.

- Ejeren har ansvaret, så det er op til dem, hvor længe der går, siger synschefen og fortæller, at Søfartsstyrelsen skal ombord igen for at godkende skibet, når ejeren melder tilbage, at de påpegede forhold er udbedret.

Amtsavisen har forsøgt at få en kommentar fra Driftsselskabet Svanen ApS, men det har ikke været muligt at træffe Peter Bøgh, der er driftsansvarlig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Mette Frederiksen om nye corona-tal: - Vi går ind i en mere alvorlig fase

Danmark

Højeste antal nye coronatilfælde siden starten af oktober: Statsministeren er bekymret

Bakken Bears

Bakken Bears tager første skridt i nyt kapitel: - Vi får nok kærligheden at føle

Annonce