Annonce
Aarhus

Tre lokalsamfund får tilskud til haller

15 GRON Virupskolen 5a5 Virupskolen mangler en idræts hal senest om 6 år. 20050614 Foto: Jens Thaysen

Hjortshøj, Harlev og Mårslet får tilskud til nye multihaller til idræt og andre aktiviteter.

Annonce

Tre lokalsamfund i Aarhus: Hjortshøj, Harlev og Mårslet får hver fire millioner kroner til at opføre lokale multihaller for.

Det bekræfter kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (R).

»Jeg er meget glad for, at det er lykkedes at finde penge til de tre multihaller i områder, hvor der er et stort behov for ekstra halkapacitet,« siger kulturrådmanden.

Ifølge ham og flere andre politikere er skole-forligspartierne Socialdemokraterne, Radikale Venstre og SF tæt på at afslutte en ny aftale om, hvordan man anvender indtægterne ved salg af Vejlby Skole.

Og ud over at nogle af pengene skal gå til to-voksen-ordninger på byens skoler kommer der altså også multihaller.

I forliget fra 19. juni 2012 besluttede de tre partier at sælge de tre nedlagte skoler, Vejlby Skole, Kolt Skole og Frydenlundskolen. Foreløbig er det dog kun Vejlby Skole, der er sat til salg til en mindstesum på 79 mio. kr., og der er en mulig køber, som kommunen nu forhandler med.

Indtægterne er på forhånd aftsat til bl.a. bedre skoleveje og ombygninger på de fusionerede skoler samt til andre anlægsopgaver. Men der ser ud til at der kommer et større provenu end ventet og det er denne sidste del, partierne er i gang med at forhandle om, hvad skal anvendes til.

Dermed kan borgerne i Hjortshøj, Harlev og Mårslet altså se frem til at få bedre kultur- og idrætsaktiviteter i form af nye multihaller.

I Mårslet har beboerne længe samlet ind til en ny multihal til 17 mio. kr.

I juni måned støttede Aarhus Byråd projektet ved at give en kommunegaranti på et lån til projektet på op til 10 mio. kr. Men samtidig manglede man fire mio. kr. for at lave en endnu bedre løsning ved at bygge hallen sammen med Mårslet Skole.

Før sommerferien foreslog Børn og Ungerådmand Bünyamin Simsek (V), at byrådet fandt de fire mio. kr., så skolen også kunne få fuld glæde af hallen ved at integrere de to bygninger.

»Mit forslag er, at kommunen skyder de manglende fire millioner kroner i projektet. Pengene kan hentes fra provenuet fra salg af Kolt Skole og Vejlby Skole efter skolefusionerne i de to områder. Det vil give mulighed for at tænke multihal og skole sammen på en bedre måde,« sagde Bünyamin Simsek.

Det er altså det forslag, som de tre forligspartier S, SF og Radikale nu følger.

I Hjortshøj har beboere netop færdiggjort en tegning af, hvordan det nye multihus kunne se ud. I forbindelse med udvidelsen af Virupskolen, der skal ske inden 2017 foreslår gruppen, at man udnytter timingen til at lave en hel hal, et fitnesslokale, omklædningsrum og klublokale samt en café med køkken. Alt sammen bygget sammen med skolen, så der kan skabes et samlingssted for byen. Et lokalt bud er dog at en hal vil koste 20 mio. kr. at opføre, så der er fortsat et stort arbejde forude med at skaffe nok penge.

I Harlev har fællesrådet og Harlev IF også tidligere henvendt sig til kommunen med forslag om, at der etableres en ny multihal i tilknytning til eksisterende hal på skolen. Faciliteten tænkes brugt af både skole, idrætsforening og lokalområdet i øvrigt. Fællesrådet har tidligere opfordret kommunen til at give støtte for dermed at være fødselshjælper på en lokal indsats.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

TV2 indgår forlig om video fra Aarhus: Ekstra Bladet får lov at beholde omstridte optagelser

Aarhus

Ministerens opråb til AGF og andre Superligaklubber: Planlæg som om alting bliver godt

Annonce