Annonce
forside

Tre mænd anholdt efter knivstikkeri på Amager

En 30-årig mand er blevet udsat for et knivstikkeri på Augustagade på Amager natten til mandag.

Klokken 04.30 blev Københavns Politi kaldt ud til et knivstikkeri på Amager. En 30-årig mand blev ramt.

En 30-årig mand er natten til mandag blevet stukket med en kniv på Augustagade på Amager i København.

I alt tre personer er anholdt i sagen.

Det oplyser René Jensen, der er central efterforskningsleder i Københavns Politi.

Politiet modtog anmeldelsen klokken 04.30. Kort efter anholdt politiet en mistænkt i umiddelbar nærhed af gerningsstedet.

I løbet af formiddagen skred politiet til anholdelse af yderligere to mænd.

- Vi er oppe på tre anholdelser nu, men det er lige så meget for at klarlægge, hvad der er sket.

- Der er en masse løse ender, der skal møde hinanden, og vi arbejder meget intenst, siger René Jensen, der ikke kan sige, hvad de er sigtet for.

Den 30-årige blev bragt til hospitalet, men han er uden for livsfare.

Det er uvist, om de tre skal fremstilles i et grundlovsforhør.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Annonce