Annonce
Aarhus

Tre mænd dømt: Forsøgte at smugle 300 kilo hash og 11 kilo kokain ind i Danmark

300 kilo hash og 11 kilo kokain forsøgte en hollandsk chauffør at smugle ind i Danmark i en lastbil. Fredag blev han så dømt sammen med de to, der havde læsset narkoen af lastbilen. Arkivfoto (fra en anden sag): Søren Bidstrup

De tre mænd, der var anklaget i en sag om indsmugling af 300 kilo hash og 11 kilo kokain, blev fredag dømt i Retten i Aarhus.

AARHUS: Betjente fra Østjyllands Politi og Særlig Efterforskning Vest stod klar, da tre danskere 15. december 2017 modtog en lastbil fyldt med hash og kokain.

Chaufføren, en nu 60-årig hollandsk mand, sad bag rattet i lastbilen, som blev parkeret ved en ejendom nær Solbjerg. De tre danskere og chaufføren gik herefter i gang med at læsse de ulovlige stoffer af, men blev undervejs stoppet i deres foretagende af politiet.

I lastbilen fandt politiet 300 kilo hash og 11 kilo kokain.

Alle fire blev anholdt og varetægtsfængslet, og fredag er den hollandske chauffør så blevet idømt ni års fængsel for indsmugling af ulovlige stoffer. Han blev derudover udvist af landet med indrejseforbud for bestandigt.

Retten besluttede desuden at lastbilen, sættevognen og stofferne samt et større kontantbeløb skulle konfiskeres fra de tiltalte.

Annonce

En frifundet, tre dømte

Derudover blev to af mændene, der havde været med til at læsse stofferne af lastbilen, dømt.

Mændene, der nu er 25 og 28 år, kommer fra Aarhus-området, og de blev idømt henholdsvis et år og ni måneders fængsel og to år og tre måneders fængsel. De blev alene dømt for at have modtaget 200 kilo hash fra lastbilen, da retten ikke med sikkerhed kunne afvise, at kokainen og de resterende 100 kilo hash skulle have været afleveret til nogle andre.

Den sidste af de fire tiltalte, en 34-årig mand, blev frifundet, da retten ikke fandt det bevist, at han havde deltaget i modtagelsen af stofferne.

Anklager i Særlig Efterforskning Vest, Signe Gråkjær, er tilfreds med dommen:

- Der er tale om indsmugling af en meget stor mængde narkotika, så jeg er tilfreds med, at retten takserede det til en langvarig fængselsstraf til chaufføren. Heldigvis fik politiet forhindret, at den store mængde narko endte på gaden, siger hun.

De to mænd på 25 og 28 år modtog dommen. Chaufføren har udbedt sig betænkningstid i forhold til eventuelt at anke. Den frifundne blev løsladt efter dommen, mens de tre dømte fortsat er fængslet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Bears har en amerikaner i overskud

Læserbrev

Læserbrev: Det koster at lade være med at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp

Der er behov for et akut livreddende løft af psykiatrien – både den kommunale og regionale del. Psykiatrien og den mentale sundhed er massivt underprioriteret, og selvom jeg ser frem til arbejdet med en 10-års plan, så er der akut behov for at understøtte disse områder nu. I øvrigt har der også været tale om at udskyde 10-årsplanen foreløbig. 10 ud af 13 partier kom dog med løfter om at løfte psykiatrien i de sidste dage af valgkampen op til folketingsvalget - løfterne er ikke indfriet! Jeg trøster mig dog ved, at der er sat 2,1 milliarder i forhandlingsreserve, og at psykiatrien også er et vigtigt tema for både støttepartier og dele af oppositionen. Mennesker kan dø af psykisk sygdom, og andre kan ende ud i sociale derouter, der kunne være undgået ved rettidig og tilstrækkelig hjælp. Det er dyrere for samfundet ikke at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp. Selvom en ambitiøs investering i både forebyggelse, behandling og rehabilitering og støtte koster, så koster det tifold mere at lade stå til bl.a. i form af afledte udgifter som overførselsindkomster, sygefravær og nedsat arbejdsevne. Indirekte omkostninger pga. psykisk sygdom koster hvert år samfundet omkring 100 milliarder kroner ved siden af udgifterne til behandling. Der kan frigøres mange af disse midler, hvis vi får vendt udviklingen til større fokus på forebyggelse og på hurtig og tilstrækkelig behandling og støtte. Vi ved, at vi kan redde en masse menneskeskæbner, og at vi kan spare samfundet for en masse udgifter, hvis vi aktivt vælger at prioritere området. Vi skal heller ikke glemme de ringe i vandet, det bringer for de pårørende, som ofte står desperate på sidelinjen. I psykiatrien er den basale omsorg skåret væk. Og det er der, skoen trykker. Det kræver ro, samtale, indhold og omsorg at blive rask efter psykisk sygdom. Derfor er der brug for flere ansatte til flere syge patienter, og det skal være sådan, at er man syg, skal det være muligt at blive indlagt - det er i virkeligheden ret enkelt. Jeg kan fortælle så mange forfærdelige historier fra psykiatrien. Virkelige historier om mennesker, der kunne være hjulpet, såfremt rammerne var til det, og området var politisk prioriteret i anstændig grad. Lige nu skal de lavthængende frugter plukkes, så liv kan reddes. Det betyder mere personale ansat både i ambulatorier, på sengeafsnit, på bosteder, flere bostøtter og brobyggere. Derudover skal der være nok sengepladser og aflastningspladser, så den syge ikke afvises, til trods for akut behov for hjælp. Det er det, man kan gøre lige nu! Det vil ret hurtig have effekt på anvendelsen af tvang, antallet af selvmord, antal genindlæggelser, antallet af gode behandlingsforløb, og flere der kommer sig hurtigere af deres sygdom.

Danmark For abonnenter

Skandaleramt omskæringslæge er tilbage i Aarhus: Styrelse kæmper for at stoppe ham

Annonce