Annonce
Aarhus

Tre mænd dømt: Forsøgte at smugle 300 kilo hash og 11 kilo kokain ind i Danmark

300 kilo hash og 11 kilo kokain forsøgte en hollandsk chauffør at smugle ind i Danmark i en lastbil. Fredag blev han så dømt sammen med de to, der havde læsset narkoen af lastbilen. Arkivfoto (fra en anden sag): Søren Bidstrup

De tre mænd, der var anklaget i en sag om indsmugling af 300 kilo hash og 11 kilo kokain, blev fredag dømt i Retten i Aarhus.

AARHUS: Betjente fra Østjyllands Politi og Særlig Efterforskning Vest stod klar, da tre danskere 15. december 2017 modtog en lastbil fyldt med hash og kokain.

Chaufføren, en nu 60-årig hollandsk mand, sad bag rattet i lastbilen, som blev parkeret ved en ejendom nær Solbjerg. De tre danskere og chaufføren gik herefter i gang med at læsse de ulovlige stoffer af, men blev undervejs stoppet i deres foretagende af politiet.

I lastbilen fandt politiet 300 kilo hash og 11 kilo kokain.

Alle fire blev anholdt og varetægtsfængslet, og fredag er den hollandske chauffør så blevet idømt ni års fængsel for indsmugling af ulovlige stoffer. Han blev derudover udvist af landet med indrejseforbud for bestandigt.

Retten besluttede desuden at lastbilen, sættevognen og stofferne samt et større kontantbeløb skulle konfiskeres fra de tiltalte.

Annonce

En frifundet, tre dømte

Derudover blev to af mændene, der havde været med til at læsse stofferne af lastbilen, dømt.

Mændene, der nu er 25 og 28 år, kommer fra Aarhus-området, og de blev idømt henholdsvis et år og ni måneders fængsel og to år og tre måneders fængsel. De blev alene dømt for at have modtaget 200 kilo hash fra lastbilen, da retten ikke med sikkerhed kunne afvise, at kokainen og de resterende 100 kilo hash skulle have været afleveret til nogle andre.

Den sidste af de fire tiltalte, en 34-årig mand, blev frifundet, da retten ikke fandt det bevist, at han havde deltaget i modtagelsen af stofferne.

Anklager i Særlig Efterforskning Vest, Signe Gråkjær, er tilfreds med dommen:

- Der er tale om indsmugling af en meget stor mængde narkotika, så jeg er tilfreds med, at retten takserede det til en langvarig fængselsstraf til chaufføren. Heldigvis fik politiet forhindret, at den store mængde narko endte på gaden, siger hun.

De to mænd på 25 og 28 år modtog dommen. Chaufføren har udbedt sig betænkningstid i forhold til eventuelt at anke. Den frifundne blev løsladt efter dommen, mens de tre dømte fortsat er fængslet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

SF's lønloft lugter af misundelse

Skal der været loft på, hvor meget en topchef i en privat virksomhed i Danmark må tjene? Ja, det mener SF, som torsdag aften kom på banen med et forslag, hvor man vil komme uligheden i samfundet til livs ved at diktere, at en topchef maksimalt må tjene 20 gange så meget som virksomhedens lavestlønnede. Diskussionen er væsentlig. Det er den. Uligheden i samfundet er altid relevant at tage fat i og have fokus på, men at tro, at vi kan og skal løse det hele med strammere regler, er ikke ligefrem den mest sympatiske vej at gå. Det hele bliver serveret af SF's Jakob Mark med et citat om, at han ikke forklare, hvorfor der er mennesker, der skal tjene 36 millioner kroner om året. Det er simpelthen for nemt og uden for kontekst at servere et politisk forslag med sådan en tagline. Det svarer til at himle op over, at der er fodboldspillere, der tjener en kvart milliard om året og derfor vil regulere det. Ja, beløbene kan virke absurde, men hvis virksomheden eller fodboldklubben tjener dobbelt så mange penge i dag som for ti år siden, blandt andet fordi topchefen eller fodboldspilleren gør det fremragende, er det så ikke fair, at deres løn også stiger 100 procent, så lønningerne følger med omsætningen? Håbet med SF's forslag er selvfølgelig, at den med den laveste løn kommer tættere på toppen, og derfor udjævner uligheden, men det er forslaget ingen garanti for. Lønloftet kan også betyde, at topchefen blot får mindre i ren løn og dermed betaler mindre til statskassen, for så at få resten af lønnen på den ene eller anden kreative måde.

112

Glohed skorsten startede brand i byhus i Aarhus: Beboerne opdagede selv flammerne i kælderen

Annonce