Annonce
Aarhus

Tre mænd dømt: Forsøgte at smugle 300 kilo hash og 11 kilo kokain ind i Danmark

300 kilo hash og 11 kilo kokain forsøgte en hollandsk chauffør at smugle ind i Danmark i en lastbil. Fredag blev han så dømt sammen med de to, der havde læsset narkoen af lastbilen. Arkivfoto (fra en anden sag): Søren Bidstrup

De tre mænd, der var anklaget i en sag om indsmugling af 300 kilo hash og 11 kilo kokain, blev fredag dømt i Retten i Aarhus.

AARHUS: Betjente fra Østjyllands Politi og Særlig Efterforskning Vest stod klar, da tre danskere 15. december 2017 modtog en lastbil fyldt med hash og kokain.

Chaufføren, en nu 60-årig hollandsk mand, sad bag rattet i lastbilen, som blev parkeret ved en ejendom nær Solbjerg. De tre danskere og chaufføren gik herefter i gang med at læsse de ulovlige stoffer af, men blev undervejs stoppet i deres foretagende af politiet.

I lastbilen fandt politiet 300 kilo hash og 11 kilo kokain.

Alle fire blev anholdt og varetægtsfængslet, og fredag er den hollandske chauffør så blevet idømt ni års fængsel for indsmugling af ulovlige stoffer. Han blev derudover udvist af landet med indrejseforbud for bestandigt.

Retten besluttede desuden at lastbilen, sættevognen og stofferne samt et større kontantbeløb skulle konfiskeres fra de tiltalte.

Annonce

En frifundet, tre dømte

Derudover blev to af mændene, der havde været med til at læsse stofferne af lastbilen, dømt.

Mændene, der nu er 25 og 28 år, kommer fra Aarhus-området, og de blev idømt henholdsvis et år og ni måneders fængsel og to år og tre måneders fængsel. De blev alene dømt for at have modtaget 200 kilo hash fra lastbilen, da retten ikke med sikkerhed kunne afvise, at kokainen og de resterende 100 kilo hash skulle have været afleveret til nogle andre.

Den sidste af de fire tiltalte, en 34-årig mand, blev frifundet, da retten ikke fandt det bevist, at han havde deltaget i modtagelsen af stofferne.

Anklager i Særlig Efterforskning Vest, Signe Gråkjær, er tilfreds med dommen:

- Der er tale om indsmugling af en meget stor mængde narkotika, så jeg er tilfreds med, at retten takserede det til en langvarig fængselsstraf til chaufføren. Heldigvis fik politiet forhindret, at den store mængde narko endte på gaden, siger hun.

De to mænd på 25 og 28 år modtog dommen. Chaufføren har udbedt sig betænkningstid i forhold til eventuelt at anke. Den frifundne blev løsladt efter dommen, mens de tre dømte fortsat er fængslet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

Annonce