Annonce
forside

Tre mænd hentede fire ton hash fra Spanien i lastbiler

Byret har dømt tre smuglere, der var bagmænd i en større narkosag, som politiet har døbt "Operation Snake".

Byret idømmer tre mænd fængsel og frifinder en kvinde i "Operation Snake", der er en del af større narkosag.

Tre mænd har smuglet mellem tre og fire ton hash fra Spanien til Danmark. Hashen var gemt i palletanke i lastbiler.

Retten i Næstved har fredag formiddag besluttet, at to af mændene skal straffes med otte års fængsel, mens den tredje slipper med fem år.

Retten finder det bevist, at de to hårdest dømte håndterede 4,1 ton hash, mens den tredje ifølge retten havde en mindre rolle.

Mændene, der er mellem 38 og 50 år, har på under et år organiseret, transporteret, skjult, modtaget og opbevaret hashen, der kom fra Spanien.

Smuglingen har ifølge anklageskriftet stået på fra december 2016 til september 2017. Størstedelen af hashen blev opbevaret i Rønnede på Sydsjælland og noget endte i Hedensted tæt på Vejle.

Ifølge senioranklager Rasmus von Stamm lægger retten vægt på mængden, og at der var tale om organiseret kriminalitet.

En kvinde på 38 år var også tiltalt i sagen. Hun frikendes dog.

Von Stamm forklarer, at Retten ikke finder det bevist, at hun vidste, hvad der var i palletankene, som hun ellers erkendte at have håndteret.

Han er tilfreds med afgørelsen, selv om han havde bedt retten om at taksere forbrydelsen lidt hårdere.

- Jeg er tilfreds med, at det lykkedes politiet at opspore den her organisation, der har indsmuglet hash, siger Rasmus von Stamm.

- Det er godt politiarbejde. Det er lykkedes at stille de her personer til ansvar for noget, der i længere tid har kørt i det skjulte.

Han forklarer dog, at retten finder, at mængden af hash var mindre, end hvad anklageskriftet sagde.

Sagen er en del af en større narkosag, som politiet har døbt "Operation Snake". Flere personer er allerede dømt i sagskomplekset.

Netop denne sag, hvor der nu er faldet dom, er usædvanlig, forklarede Rasmus von Stamm tidligere i forløbet til Ritzau.

- Det er lykkedes politiet via en længere efterforskning at finde frem til bagmændene, der står bag distributionen og indførslen af hash. Det er lidt usædvanligt.

De tre dømte udbad sig betænkningstid til en eventuel anke. Retten besluttede at udstrække navneforbuddet i betænkningstiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Islændinge pillede brodden af Århus

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Annonce