Annonce
Sport

Tre nederlag i streg: Slutspillet ligner en umulighed for Århus Håndbold

Emil Jessen blev Århus Håndbolds topscorer, da de søndag mødte de forsvarende mestre fra Aalborg Håndbold. Foto: Ole Nielsen.
Søndag eftermiddag mødte Århus Håndbold de forsvarende danmarksmestre fra Aalborg Håndbold hjemme i Ceres Arena. Point var så godt som nødvendigt for hjemmeholdet, men med endnu et nederlag ser det efterhånden umuligt ud at nå slutspillet for århusianske herrer.

HÅNDBOLD: Ti minutter inde i anden halvleg fik det århusianske mål en ordentlig rystetur.

Rysteturens ophavsmand var hjemmeholdets målvogter Jens Fredsgaard, der ikke kunne skjule frustrationen over næsten at have reddet en stor chance til udeholdet.

For der var nemlig enormt vigtige point på spil, da Århus Håndbold søndag eftermiddag mødtes med Aalborg Håndbold.

De forsvarende danmarksmestre er ikke sådan lige at bide skeer, men det var alligevel bidende nødvendigt for hjemmehold, der efterhånden kæmper en halvvejs umulig opgave for at nå med i årets slutspil.

Lørdag tabte KIF Kolding, en af konkurrenterne i kampen om slutspillet, dog point, så de århusianske herrer kunne tage et vigtigt skridt i den rigtige retning mod Aalborg.

Sådan skulle det dog ikke gå. I løbet af kampens første ti minutter skabte gæsterne sig en overbevisende føring, og da de 60 minutters håndbold var overstået meldte lystavlen 22-26 i aalborgensernes favør.

Annonce

Tæt på at blive spændende

Selvom hjemmeholdet, ansporet af en stærk start på anden halvleg fra særligt målvogter Fredsgaard og norske William Aar, næsten fik ædt sig ind i kampen, var gæsterne ikke til at hente.

Fredsgaards frustration kom ellers på et tidspunkt, hvor århusianerne havde halet gevaldigt ind på Aalborg - gæsternes føring var således reduceret til blot at være på to mål.

Herrehåndboldligaen

Århus Håndbold – Aalborg Håndbold 22-26 (9-13)

  • Århus Håndbold: Emil Jessen 5, Frederik Børm 4, Lasse Nikolajsen 4, William Aar 4, August Wiger 1, Jesper Dahl 1, Lukas Jørgensen 1, Mads-Peter Lønborg 1, Mathias Larson 1, 
  • Aalborg Håndbold: Nikolaj Læsø 5, René Antonsen 4, Sebastian Barthold 4, Henrik Møllgaard 3, Felix Claar 2, Jonas Samuelson 2, Mads Christiansen 2, Mark Strandgaard 2, Andreas Holst Jensen 1, Valdemar Hermansen 1
  • Udvisningsminutter: Århus Håndbold: 8, Aalborg Håndbold: 4
  • Redningsprocent: Århus Håndbold: Jens Fredsgaard 40 % (16/40), Christoffer Bonde 0 % (0/1); Aalborg Håndbold: Mikael Aggefors 50 % (22/44)
  • Kampen undervejs: 1-5, 6-9, 6-12, 14-16, 14-19, 21-24.

Men forskellen på et mesterhold og et hold, der må kæmpe hårdt for at nå slutspillet, er måske også bare for stor, for umiddelbart efter Fredsgaards irritationsmoment, skruede aalborgenserne tilsyneladende op for niveauet.

Pludselig var Henrik Møllgaard og Co. foran med fem mål igen - og det blev således aldrig helt spændende i Ceres Arena. Blot tæt på.

Annonce

Svært at se slutspillet for sig

I kampens sidste kvarter satte hjemmeholdet alligevel et sidste forsøg ind på et comeback. Særligt Jens Fredsgaard fortsatte de fremragende takter i målet.

Og selvom Århus Håndbold kom indenfor tre måls afstand til gæsterne, havde man aldrig rigtig på fornemmelsen, at aalborgensernes sejr var i fare.

Med nederlaget ser en plads i slutspillet ikke ligefrem nemmere ud for Århus Håndbold. Der er således stadig fem point op til KIF Kolding på den vigtige ottendeplads, men efter søndagens opgør har de århusianske herrer blot tre kampe til at indhente Kolding.

Først venter Ribe-Esbjerg HH på udebane, før Mors-Thy Håndbold gæster Aarhus. Begge kampe er mod direkte konkurrenter til ottendepladsen, men er ligesom Århus Håndbold efter KIF Kolding.

Selv hvis begge af disse kampe vindes, skal de århusianske herrer møde en svær modstander i Sønderjyske i grundspillets sidste kamp, og uanset hvad der sker, er Aarhus-mandskabet altså fuldkommen afhængige af, at de direkte modstandere selv smider point.

Kampen om slutspillet er med andre ord ude af hænderne for cheftræner Erik Veje Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce