Annonce
Erhverv

Tre nedslag: Sådan skal Gellerup og Toveshøj forandres

Helhedsplanen for Gellerup og Toveshøj anviser en række løsninger, der skal ændre området fra en ghetto til et attraktivt kvarter. På samme måde har Odense Kommune vedtaget en stor omdannelsesplan for Vollsmose. Arkivfoto: Kim Haugaard
Aarhus Kommune har for Gellerup - ligesom Odense Kommune har ift. Vollsmose - vedtaget en helhedsplan, der skal forandre området fra en ghetto til en attraktiv del af byen. Her er tre hovedpunkter.

Overblik:

1. Nye veje

Gellerup og Toveshøj, som de to ghettoområder vest for Aarhus hedder, skal åbnes op mod resten af Aarhus. Det skal blandt andet ske med et nyt vejsystem, der sikrer gennemgående trafik i området samtidig med, at området bliver delt op i mindre kvarterer. Det vil gøre kvarteret mere tilgængeligt for bilister og for offentlig trafik mellem Gellerup og Aarhus Midtby. Samtidig skal en intern ringgade skabe cirkulation i bydelen og fremme forbindelserne mellem de nye kvarterer.

2. Projekter og nye byggerier

En brugervenlig bygade med caféliv og butikker, varierende byggerier med plads til en mangfoldig beboersammensætning, grønne åndehuller og arbejdspladser, er planlagt. Alt dette skal tilsammen være med til at sikre en dynamisk og attraktiv bydel. Der opføres både private byggerier, et stort nyt kollegium samt flere offentlige byggerier, herunder nye daginstitutioner, kontordomiciler med arbejdspladser og et nyt sports- og kulturcampus, der bliver en nyt bærende samlingspunkt i kvarteret.

3. Nye kvarterer

En af hjørnestenene i forandringen af Gellerup og Toveshøj er kvartersdannelser. Fra at være et stort, ensartet boligbyggeri bliver området opdelt i mindre kvarterer med hvert sit særtræk. De nye, mindre kvarterer skal være med til at give beboerne et tilhørsforhold til områderne, og der opføres forskellige boligtyper og ejerformer, således at det i Gellerup og Toveshøj vil være muligt at bo både i ejerbolig, almenbolig og lejebolig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Trods øget smittefare: Demonstration mod politivold og racisme i Aarhus

Danmark

Lyt med: Suzanne føler afmagt efter George Floyds død - Jeg er blevet spyttet efter på gaden

Annonce