Annonce
112

Tre personer faldt over bord fra turbåd: Har været på sygehuset til tjek

Flere ambulancer blev tirsdag aften sendt til Aarhus Havn, da tre personer var faldet over bord. Foto: Kim Haugaard
Onsdag skal Havarikommissionen undersøge årsagen til ulykken.

AARHUS: Flere ambulancer blev tirsdag aften kaldt til Aarhus Havn, da tre personer faldt i vandet ud for Tolboden.

Det er en af havnens turbåde, de tre er faldet i vandet fra, og de skulle angiveligt være faldet i fra gangbroen, men de nærmere omstændigheder omkring årsagen kendes endnu ikke.

- Vi er nødt til at vente til, det bliver lyst i morgen. Så vil Havarikommissionen undersøge ulykken nærmere, og først derefter kan vi melde noget ud, siger vagtchefen hos Østjyllands Politi til Århus Stiftstidende.

Anmeldelsen kom kl. 18.39, og de tre personer blev hurtigt reddet op af det kolde vand af mandskabet på båden.

- De har de det godt efter omstændighederne, men har alle tre været omkring sygehuset til et tjek efter at have ligget i det kolde vand, siger vagtchefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

SF's lønloft lugter af misundelse

Skal der været loft på, hvor meget en topchef i en privat virksomhed i Danmark må tjene? Ja, det mener SF, som torsdag aften kom på banen med et forslag, hvor man vil komme uligheden i samfundet til livs ved at diktere, at en topchef maksimalt må tjene 20 gange så meget som virksomhedens lavestlønnede. Diskussionen er væsentlig. Det er den. Uligheden i samfundet er altid relevant at tage fat i og have fokus på, men at tro, at vi kan og skal løse det hele med strammere regler, er ikke ligefrem den mest sympatiske vej at gå. Det hele bliver serveret af SF's Jakob Mark med et citat om, at han ikke forklare, hvorfor der er mennesker, der skal tjene 36 millioner kroner om året. Det er simpelthen for nemt og uden for kontekst at servere et politisk forslag med sådan en tagline. Det svarer til at himle op over, at der er fodboldspillere, der tjener en kvart milliard om året og derfor vil regulere det. Ja, beløbene kan virke absurde, men hvis virksomheden eller fodboldklubben tjener dobbelt så mange penge i dag som for ti år siden, blandt andet fordi topchefen eller fodboldspilleren gør det fremragende, er det så ikke fair, at deres løn også stiger 100 procent, så lønningerne følger med omsætningen? Håbet med SF's forslag er selvfølgelig, at den med den laveste løn kommer tættere på toppen, og derfor udjævner uligheden, men det er forslaget ingen garanti for. Lønloftet kan også betyde, at topchefen blot får mindre i ren løn og dermed betaler mindre til statskassen, for så at få resten af lønnen på den ene eller anden kreative måde.

112

Glohed skorsten startede brand i byhus i Aarhus: Beboerne opdagede selv flammerne i kælderen

Annonce