Annonce
Sport

Tre profiler har sagt farvel til Bakken og særligt én bliver svær at erstatte: - Han har nogle evner, som jeg godt kan tænke over, om vi kommer til at se igen i dansk basketball

Deshawn Stephens var en af de mest imponerende spillere i Bakken Bears i sidste sæson. Særligt i de europæiske kampe imponerede amerikaneren. Arkivfoto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix
Mens der er blevet forlænget med navne som Michel Diouf, Tylor Ongwae og Darko Jukic, har Bakken Bears dog også måttet sige farvel til tre spillere fra sidste sæsons mesterhold. Og særligt én af de tre bliver hamrende svær at erstatte.

BASKETBALL: Når den kommende sæson går i gang for Bakken Bears, bliver det uden tre profilerede navne.

De forsvarende danske mestre har nemlig måttet vinke farvel til QJ Peterson, Deshawn Stephens og Daniel Mortensen, der alle har søgt nye græsgange.

Til gengæld har bjørnene forlænget med navne som Michel Diouf, Tylor Ongwae og Darko Jukic, og selvom man da også har hentet en ny point guard ind som erstatning for QJ Peterson, så er der særligt én mand, der bliver svær at erstatte.

Annonce

For Deshawn Stephens tog nemlig både Basketligaen og Champions League med storm, og det har udløst et skifte til den store Balkan-liga ABA League for den efterhånden 31-årige amerikaner.

Kunne have spillet NBA

Netop Deshawn Stephens viste ganske ofte prøver på sit enorme talent i den forgangne sæson, hvor han særligt imponerede i de europæiske kampe.

- Vi vidste godt, da han begyndte at producere kampe med over 20 point og flere end 10 rebounds i Champions League mod rigtig gode hold, at vi ikke ville kunne holde på ham, fortæller sportsdirektør Michael Piloz.

Spektakulært var det også ganske ofte med Deshawn Stephens på banen, der gang på gang diskede op med atletiske dunks for Bears.

- Han har nogle evner, som jeg godt kan tænke over, om vi kommer til at se igen i dansk basketball. Hvis han havde haft et stabilt trepointsskud, så havde han uden tvivl spillet i NBA, lyder det fra Michael Piloz.

Det var dog ikke kun på banen, at Deshawn Stephens gjorde sig positivt bemærket, for i løbet af sæsonen viste han sig som lidt af en leder, der altid var god for en opløftende bemærkning eller to.

- Man kan jo være vokal på rigtig mange måder, men han var det på den der meget positive måde på holdets vegne, ikke på egne frustrationers vegne. Ham kommer virkelig til at savne, påpeger Michael Piloz.

Annonce

En helt fantastisk scorer

En anden spiller, man altså har måttet vinke farvel til, er sidste sæsons MVP i Basketligaen, QJ Peterson. Den stærke pointguard kom til fra ukrainske Mykolaiv og i Bakken har QJ Peterson gjort sig særdeles positivt bemærket.

- Han er en helt fantastisk scorer. Han kom hertil efter at have været klar topscorer i den ukrainske liga på et hold, der ellers ikke vandt særligt mange kampe, men han snittede alligevel noget, der ligner 30 point. Han var også topscorer i Basketligaen og en af de mest scorende i Champions League, fortæller Michael Piloz.

Exit Bakken Bears

Her skifter de tidligere Bakken Bears spillere til:

  • QJ Peterson: Gaziantep Basketbol fra Gaziantep i Tyrkiet. Spiller i BSL, der er den bedste tyrkiske række, hvor holdet blev nummer otte i den forgangne sæson.
  • Deshawn Stephens: KK Igokea fra Laktasi i Bosnien-Hercegovina. Spiller i ABA Ligaen, der inkluderer de bedste klubber fra Bosnien-Hercegovina, Kroatien, Montenegro, Nordmakedonien, Serbien og Slovenien.
  • Daniel Mortensen: Det vides endnu ikke, hvor Daniel Mortensen skifter hen.

QJ Peterson erstattes nu af canadisk-jamaicanske Jarred Ogungbemi-Jackson, som måske ikke har helt samme scoringsevner som QJ Peterson men til gengæld kan hjælpe holdet på anden vis.

- Vores plan er, fordi vi ikke kan finde en ligesom QJ, at finde en lidt mere involverende guard. Så kan det godt være, vi går seks point ned på vores guardposition, men hvis han så til gengæld er bedre til at involvere de andre, så kan det være vi får flere point delt ud på nogle flere spillere, siger Michael Piloz.

Annonce

Landsholdsspiller har opsagt aftale

Sidst har Bakken også sagt farvel til den danske landsholdsspiller Daniel Mortensen, der kom til Bakken i december efter et mislykket ophold i den næstbedste spanske række.

Både Daniel Mortensen og Bakken Bears havde mulighed for at opsige aftalen, der ellers lød på halvandet år, i sommerpausen, og den mulighed har spilleren altså valgt at benytte sig af.

- Han blev ramt først af corona og blev så skadet, og det kom aldrig for alvor til at fungere. Han har så valgt at opsige aftalen for at finde et andet sted at spille, og det er jo sådan aftalen var, så det er en ærlig sag, fortæller sportsdirektør Michael Piloz.

Ifølge Michael Piloz kan det dog komme landsholdsspilleren til gode, at finde en klub hvor han kan være sikret mere spilletid, end det er tilfældet i Bakken.

- Daniel har en klar force i sit skud, og på den måde komplementerede han egentlig vores rotation af store folk rigtig fint. Så vi ville gerne have beholdt ham. Men når du har en trup på 12-14 mand, og du kun kan have fem på banen ad gangen, så er der altså nogen, der sidder mere på bænken, end de er på banen. Og den rolle tror jeg, Daniel har haft det svært ved.

Annonce
AGF For abonnenter

Bagkanten: 5 gode grunde til, at det ikke er så slemt i AGF, som det ser ud

Danmark

Mandagens coronatal: 70 procent har fået det første stik

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Midttrafiks formand om billetsnydere: - Jeg har svært ved at tro, det skulle være rigtigt, at så mange ikke betaler for turen

Debat For abonnenter

De offentlige toiletter fungerer aldrig: Hvornår træder kommunen i karakter?

Aarhus

Afstemning - du bestemmer: Skal vi tjekke op på de hylende tog eller rådden cykelkultur?

Alarm 112

Mystisk tyveri af landsbys bogautomat: Den er tung, stort set værdiløs og pist væk

Aarhus For abonnenter

Holy shit: Stiften tjekker byens automatiske toiletter -  sarte sjæle bedes klikke på en anden artikel

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sport

Jojo, Anne-Marie: Sejlsportsstjernen skal fortsætte de gode takter mandag

Østjylland

Massakre på naturen: Hvad skete der lige med de vilde blomster, der gjorde mig glad på mine gåture?

Debat For abonnenter

Rådmand og politi må finde en løsning på balladen på Aarhus Ø

Erhverv

Var på fallittens rand: Århusiansk spilfirma sælger for halv milliard kroner

Aarhus For abonnenter

Se her, Aarhus: I Odder findes det gode eksempel på et godt liv som voksen-handicappet

Aarhus

Kedelig førsteplads: Aarhus topper corona-barometer

Annonce