Annonce
Østjylland

Tre regionsrødder gør et sidste forsøg på at redde sociolancen

Mikkel Rasmussen fra Psykiatri-Listen frygter, at den fremtidige indsats for sårbare borgere vil blive lagt i syltekrukke. Pressebillede
Tilbuddet til socialt og psykisk sårbare borgere er indstillet til nedlæggelse i både psykiatri- og socialudvalget samt i forretningsudvalget. Og i dag, onsdag, tager Regionsrådet endeligt stilling til sociolancens skæbne.

Viborg: Et flertal i Region Midtjyllands psykiatri- og socialudvalg mener, at projekt "Akut hjælp til sårbare borgere", bedre kendt som Sociolancen, ikke skal videreføres, når den to år lange forsøgsperiode udløber med 2019. Samme holdning gjorde sig gældende i forretningsudvalget, da spørgsmålet var på dagsordenen her, og i dag, onsdag, skal det samlede regionsråd så tage endelig stilling til sociolancens skæbne.

Selv om løbet som oftest er at betragte som kørt, når først forretningsudvalget har taget stilling, har modstandere af en nedlæggelse af sociolancen ikke opgivet. I sidste øjeblik har tre medlemmer af rådet, Marianne Karlsmose (Kristendemokraterne), Mikkel Rasmussen (Psykiatri-Listen) og Rasmus Foged (Alternativet) indsendt et ændringsforslag, som går ud på at beholde sociolancen, men i forbedret form.

Mikkel Rasmussen skriver blandt andet følgende til Randers Amtsavis:

- For det første indgår sociolancen som en del af sundhedsberedskabet, som allerede er godkendt af regionsrådet, og for det andet vil man bare afslutte projektet uden at sætte noget andet i stedet til vore mest udsatte borgere. Efter jeg har kontaktet Københavns kommune samt Psykiatri- og Socialudvalget i Region Hovedstaden, hvor de har videreført deres sociolanceprojekt, står det klart, at sociolancen i Region Midtjylland ikke fungerer på samme måde og er udfordret af at skulle fungere i 19 forskellige kommuner i vores region. Desuden var præmisserne for projektet forfejlet fra start ved kun at udgå fra Præhospitalet og med formålet at nedbringe antallet af 112-opkald, der havde med sociale forhold at gøre.

- Ved en ret lille investering fra regionens side kan man videreføre projektet, og dette kunne man gøre ved at lære af Københavnermodellen og vælge én-to kommuner ud til et forbedret sociolanceprojekt og dele ejerskabet mellem Region Midtjylland og de udvalgte kommuner.

Annonce

Syltekrukke?

I forretningsudvalgets indstilling til Regionsrådet hedder det også, "at regionsrådet ønsker at arbejde videre i forhold til at etablere en indsats for sårbare og udsatte borgere i ligeværdigt samarbejde med kommunerne".

Den formulering finder Mikkel Rasmussen imidlertid for vag og mener, at det mest af alt ligner en syltekrukke. Han efterlyser et langt mere konkret forslag til, hvordan man hjælper de socialt sårbare borgere, og minder om, at der alene i Aarhus er samme antal unge hjemløse med misbrug og/eller psykiatriske diagnoser, som der er i København. Og de får ikke den hjælp, de burde få for at kunne komme videre i livet.

Mikkel Rasmussen mener videre, at sociolanceprojektet jo netop har vist, hvor stor manglen på ordentlig hjælp, sociale tilbud og støtte er i kommunerne.

Regionsrådet holder møde i dag, onsdag, klokken 13.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Læserbrev

Læserbrev: Håber på borgerlige stemmer imod udstykning på Rolighedsvej

For nylig kom de to konservative byrådsmedlemmer i Aarhus Mette Skautrup og Peter Sporleder med nogle udmeldinger i byens aviser om, at de fremover i højere grad vil vægte arbejdet med byens hjemløse, sikre byens kulturværdier og de grønne områder. Hvor skønt med et par borgerlige politikere, der endelig tør tale om traditionelle konservative værdier og ikke overlader hele denne vigtige værdidiskussion til socialisterne på den yderste venstrefløj og Dansk Folkeparti. I alt for lang tid har Venstre fået lov til at dominere byens dagsorden med deres evindelige snak om nybyggeri, så vi snart ikke kan genkende byen, og det i sådan en grad at man kan komme i tvivl om, hvor man skal sætte krydset ved næste valg. Især en sag foruroliger, nemlig hele diskussionen om Rolighedsvej 16A. Selvfølgelig skal vi stå vagt om den private ejendomsret, og selvfølgelig ønsker vi, at det offentlige skal blande sig så lidt som muligt, men vores gamle land skal ikke være en bananstat, hvor kun jungleloven og pengene hersker. Hensynet til to bygherrer skal aldrig overtrumfe hensynet til det skønne, grønne område, det kønne, fredede hus, naboerne og byens borgere i øvrigt. Så vil vi svigte vores borgerlige værdier. Jeg sætter min lid til, at Mette Skautrup og Peter Sporleder står ved deres ord og vil være med til at sikre denne lille oase for vores børn og børnebørn, men hvad med alle Venstre-byrådsmedlemmerne, hvor er de henne? Har de alle sammen parkeret anstændigheden bag lås og slå og smidt nøglen væk? Jeg håber så sandelig, at et flertal af vores borgerlige byrådsmedlemmer vil stemme klart imod denne udstykning.

Aarhus For abonnenter

Vandchef vil forebygge katastrofer: Ønsker flere engsøer ved Aarhus

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Annonce