Annonce
112

Tre så rødt og 11 bilister drønede over for gult på en time

Det er ikke kun ved Dokk1, at nogle bilister tager for let på færdselsreglerne og kører over for gult. Det sker også i krydset Grenåvej - Egå Havvej. Foto: Scanpix
Kampagnen for at få bilister til at bremse for gult er nødvendig, viser en times kontrol ved Dokk1. Tre kørte over for rødt, mens 11 sneg sig over, mens der var gult.

AARHUS: 11 bilister kørte over for gult på en time, da politiet lavede kontrol tirsdag eftermiddag i Aarhus Midtby. Tre andre fik et klip i kortet, da de kørte over for rødt.

Det var nærmere bestemt i krydset ved Dokk1, at færdselspolitiet kunne konstatere, at det står sløjt til med at overholde selv de mest åbenlyse sider af færdselsparagrafferne.

Det fortæller Østjyllands Politis døgnrapport.

Østjyllands Politi og Aarhus Kommune samarbejder i disse dage om en kampagne for at få bilisterne til at blive bedre til at bremse for gult. Det var i den forbindelse, at indsatsen mod de århusianske bilister fandt sted.

Et par betjente fra Færdsel, som det hedder, stod i krydset ved Dokk1 i Aarhus. Her noterede de på lidt over en time 11 bilister for at køre over for gult. De kan se frem til en bøde på 1.500 kroner.

Tre andre bilister, der blev taget i at køre over for rødt, får som udgangspunkt en bøde på 2.000 kroner og et klip i kørekortet.

Kampagnen "Brems for Gult" kører i denne og næste uge. Du kan læse mere på bremsforgult.aarhus.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Favrskov

Terapihunde henter pris til Hammel

Læserbrev

Læserbrev: Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU) går i glemmebogen som kæmpe succes

Alt imens de nye, store FGU-institutioner (FGU = Forberedende Grund Uddannelse) kæmper for at finde fodfæste, viser det sig, at forløberen, Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU), har været en stor succes (https://www.uvm.dk/aktuelt/nyheder/uvm/2019/sep/190927-syv-ud-af-ti-unge-kommer-godt-videre-efter-kombineret-ungdomsuddannelse). FGU-institutionerne er opbygget som meget store institutioner (Aarhus ca. 700 elever) og skal løse opgaven med at hjælpe unge uden forudsætninger for at gennemføre en anden ungdomsuddannelse. KUU havde samme målsætning, men uddannelsen var baseret på institutionssamarbejder og dermed mindre pædagogiske miljøer med plads til individuelle forskelle. I Aarhus havde vi gennem pilotforsøg gjort positive erfaringer, med at forskellige mindre institutioner (bl.a. produktionsskoler og daghøjskoler) arbejdede sammen i respekt for indbyrdes forskelligheder og med plads til forskelligheden i målgruppen. Det førte naturligt frem til et forbilledligt samarbejde omkring den KUU, der nu viser sig at have været en stor succes, og hvor syv ud af ti unge er kommet godt videre. Lovgivningsprocessen bagved KUU var desværre præget af politisk uenighed, så opbakningen var ikke bred. Derfor blev KUU-lovgivningen tidsbestemt med udløb i 2021. Lovgiverne på Christiansborg købte sig tid til at blive enige om en løsning på den udfordring, man vidste var der. Resultatet blev FGU, en stor og samlende lovgivning med bred opbakning, hvilket naturligvis er positivt og helt nødvendigt. Desværre levner FGU-loven umiddelbart ikke plads til undervisningssamarbejder med mindre, selvstændige institutioner (f.eks. daghøjskoler), der dermed afskæres fra at bidrage med massiv erfaring og kompetencer, der nu ses dokumenteret gennem den succes, som KUU har været. Politiske ønsker om indflydelse og styrbarhed gik forud for hensynet til den sårbare målgruppe; systemkrav trumfer menneskehensyn og sund fornuft. Alt imens vi slikker sårene og kæmper for at holde os på benene, efter at have investeret massivt i at gøre det godt til gavn for målgruppen, ønsker vi FGU-institutionerne held og lykke med at løse opgaven. Men vi savner en forklaring på, hvorfor eksempelvis daghøjskolerne i Aarhus, der nu gennem fem år har bidraget massivt til en sjælden set succes på uddannelsesområdet, atter skal kæmpe for overlevelse efter at have spillet rollen som nyttige idioter. Når det så viser sig, hvor FGU oplever problemer, er vi naturligvis klar til at indgå i samarbejder, til glæde for de mange, der ikke lige er skabt til at trives på kæmpe institutioner.

Aarhus For abonnenter

Kursskifte i Aarhus: 2.300 beboere på plejehjem kan få mulighed for privat rengøring

Annonce