Annonce
Aarhus

Tre studerende laver millionomsætning og ansætter 15 på første år

De tre drenge er netop flyttet ind i 250 kvadratmeter her i Jægergårdsgade på tredje sal med deres firma. Foto: Pr.foto/Google Street View

Tre 21-årige studerende har skabt firmaet Texta. De har lavet millionomsætning og ansat 15 tekstforfattere på virksomhedens første år.

AARHUS: Tre studerende på kun 21 år har indtaget Aarhus og det danske tekstmarked.

De sprøjter i øjeblikket bevingede ord ud til hjemmesider og webshops i hele landet, og flere kunder er på vej fra udlandet. På bare ét år har de skabt en millionomsætning, har ansat 15 tekstforfattere, rykket teltpløkkene op og er netop flyttet ind i 250 kvadratmeter i Aarhus C.

Peter Kragh Lauritsen, Tim Knorborg Jensen og Kim Søgaard Nielsen er tre aldeles travle herrer, der ved siden af det fremadstormende firma studerer på fuld tid. Alle er kommet til Aarhus fra Skive.

De laver webtekster, virksomhedsbekrivelser, produktbeskrivelser, blogindlæg - alt indhold på hjemmesider og webshops, som virksomheder og private ikke selv har tid, lyst eller kompetencer til at skrive, så det sælger, fremstår professionelt og i øjenhøjde med læserne. Og så teksterne kan findes på Google.

Selv om første år gik over al forventning, og firmaet Texta, der blot er ét af i alt tre projekter, optager al deres tid, har de ambitioner om at vækste med 50-70 procent i forhold til 2016, hvor de rundede en pæn million.

Den fremadstormende trio. Tim Knorborg Jensen (til venstre), Peter Kragh Lauritsen (til høre) og Kim Søgaard Nielsen (siddende). Pr-foto

- Det har været et rigtig hårdt, men berigende og ikke mindst lærerigt år, hvor vi har skabt en solid forretning på rekordtid. Det er fantastisk at leve af noget, som er vores store interesse - og så er det jo klart, at det giver mere blod på tanden, når vi på bare ét år har set, hvor langt vi er kommet, siger Peter Kragh Lauritsen.

Det er fantastisk at leve af noget, som er vores store interesse - og så er det jo klart, at det giver mere blod på tanden, når vi på bare ét år har set, hvor langt vi er kommet.

Peter Kragh Lauritsen

Nyt million-projekt på vej

De tre jonglerer med mange bolde allerede, men formår alligevel at finde tid, energi og ressourcer til at kaste sig ud i nye projekter. For blot et par måneder siden stiftede de endnu et selskab, der har fokus på søgemaskineoptimering. Her er de allerede godt fra land og venter at runde en million i det første år.

- Kan vi se værdien i et projekt, går vi ind i det med liv og sjæl. Derfor bruger vi al vores tid på vores virksomheder - og det er ikke meget, der bliver udbetalt til os selv. Vi har fokus på at udvikle vores forretning, så vi kan se, hvad det kan blive til, fortæller Tim Knorborg Jensen.

Annonce

Vil være størst i landet

De tre har ambitioner om at blive en stor, veletableret virksomhed og være de største inden for tekstforfatning i Danmark.

Der kommer hele tiden flere hjemmesider og webshops til, og derfor ser de ser et stort vækstpotentiale i fremtiden. Det hele startede med et hobbyprojekt i fritiden på kollegieværelset, men nu råder de over øverste etage med tagterrasse i en gammel, fredet bygning ved siden af Bruuns Galleri i Jægergårdsgade.

- Det har allerede været noget af et eventyr, men vi er sultne efter meget mere. Vi går efter at blive de største i Danmark og venter i det kommende år at kunne levere tekster til vores naboer i Norge, Sverige og Tyskland, slutter Kim Søgaard Nielsen.

Annonce
Byudvikling For abonnenter

Dan vil bygge en helt ny by på sine marker: Her kan 3-4000 mennesker få hygge og sundhed for sjælen

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 333 nye smittetilfælde - flere indlagte på sygehusene

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGFs matchvinder er snart kontraktfri: - Jeg vil ikke tale om min fremtid

Aarhus For abonnenter

Motorvejstilslutning ved Hørning er en håbløs flaskehals: Når Beder-Beringvejen åbner bliver det endnu værre

Alarm 112

Spritny Volvo komplet udbrændt: - Så voldsom en brand bryder jo ikke bare ud af sig selv

AGF

Med fart skal land bygges: Mustapha Bundu gør AGF til et helt andet fodboldhold

Aarhus

Ung bilist uden kørekort standset for fjerde gang i år: Nu er hans bil beslaglagt

Danmark For abonnenter

Sygeplejestrejke spænder ben for coronasmittede: Senfølgeramte i Aarhus venter i månedsvis på hjælp

Debat

Vi skal ikke presse familierne ind i et planøkonomisk regneark: Lad os give børn og forældre det frie valg mellem privatskole og folkeskole

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Alarm 112

Kvinde sigtet for vold mod 9-årig dreng: Hev fat i hans hår og arm, fordi han råbte ind i en udluftningskanal

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Alarm 112

Hjort skudt med bedøvelsespil i dyrehaven: Politiet søger vidner

Byudvikling For abonnenter

Søren har boet nær stranden i Risskov hele sit liv: Støj og nybyggeri er blevet for meget for ham

Aarhus

Sympatisk men urealistisk: Forslag om at flytte udsalg bliver skudt ned

Annonce