Annonce
Aarhus

Tre studerende laver millionomsætning og ansætter 15 på første år

De tre drenge er netop flyttet ind i 250 kvadratmeter her i Jægergårdsgade på tredje sal med deres firma. Foto: Pr.foto/Google Street View

Tre 21-årige studerende har skabt firmaet Texta. De har lavet millionomsætning og ansat 15 tekstforfattere på virksomhedens første år.

AARHUS: Tre studerende på kun 21 år har indtaget Aarhus og det danske tekstmarked.

De sprøjter i øjeblikket bevingede ord ud til hjemmesider og webshops i hele landet, og flere kunder er på vej fra udlandet. På bare ét år har de skabt en millionomsætning, har ansat 15 tekstforfattere, rykket teltpløkkene op og er netop flyttet ind i 250 kvadratmeter i Aarhus C.

Peter Kragh Lauritsen, Tim Knorborg Jensen og Kim Søgaard Nielsen er tre aldeles travle herrer, der ved siden af det fremadstormende firma studerer på fuld tid. Alle er kommet til Aarhus fra Skive.

De laver webtekster, virksomhedsbekrivelser, produktbeskrivelser, blogindlæg - alt indhold på hjemmesider og webshops, som virksomheder og private ikke selv har tid, lyst eller kompetencer til at skrive, så det sælger, fremstår professionelt og i øjenhøjde med læserne. Og så teksterne kan findes på Google.

Selv om første år gik over al forventning, og firmaet Texta, der blot er ét af i alt tre projekter, optager al deres tid, har de ambitioner om at vækste med 50-70 procent i forhold til 2016, hvor de rundede en pæn million.

Den fremadstormende trio. Tim Knorborg Jensen (til venstre), Peter Kragh Lauritsen (til høre) og Kim Søgaard Nielsen (siddende). Pr-foto

- Det har været et rigtig hårdt, men berigende og ikke mindst lærerigt år, hvor vi har skabt en solid forretning på rekordtid. Det er fantastisk at leve af noget, som er vores store interesse - og så er det jo klart, at det giver mere blod på tanden, når vi på bare ét år har set, hvor langt vi er kommet, siger Peter Kragh Lauritsen.

Det er fantastisk at leve af noget, som er vores store interesse - og så er det jo klart, at det giver mere blod på tanden, når vi på bare ét år har set, hvor langt vi er kommet.

Peter Kragh Lauritsen

Nyt million-projekt på vej

De tre jonglerer med mange bolde allerede, men formår alligevel at finde tid, energi og ressourcer til at kaste sig ud i nye projekter. For blot et par måneder siden stiftede de endnu et selskab, der har fokus på søgemaskineoptimering. Her er de allerede godt fra land og venter at runde en million i det første år.

- Kan vi se værdien i et projekt, går vi ind i det med liv og sjæl. Derfor bruger vi al vores tid på vores virksomheder - og det er ikke meget, der bliver udbetalt til os selv. Vi har fokus på at udvikle vores forretning, så vi kan se, hvad det kan blive til, fortæller Tim Knorborg Jensen.

Annonce

Vil være størst i landet

De tre har ambitioner om at blive en stor, veletableret virksomhed og være de største inden for tekstforfatning i Danmark.

Der kommer hele tiden flere hjemmesider og webshops til, og derfor ser de ser et stort vækstpotentiale i fremtiden. Det hele startede med et hobbyprojekt i fritiden på kollegieværelset, men nu råder de over øverste etage med tagterrasse i en gammel, fredet bygning ved siden af Bruuns Galleri i Jægergårdsgade.

- Det har allerede været noget af et eventyr, men vi er sultne efter meget mere. Vi går efter at blive de største i Danmark og venter i det kommende år at kunne levere tekster til vores naboer i Norge, Sverige og Tyskland, slutter Kim Søgaard Nielsen.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Kvinde forsvandt fra demensplejehjem og døde: - Afdækning af forløbet viser, at der er begået en fejl undervejs

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Byudvikling

Udsigt til motorvejsramper splitter lokalområde: Nu kommer grundejerforening med et mere spiseligt forslag

Aarhus For abonnenter

Campingplads til foræringspris bygger nyt: - Det kan være de samme kunder, der lejer en campinghytte den ene weekend og tager på storbyferie den næste

Debat

Tag med på en togtur, Gert Bjerregaard: Letbanen er ikke totalt forældet, men fremtiden for kollektiv trafik

Sport

Antonsen og Axelsen får bøde på 25.000 for DM-afbud

Hanne blev overfuset af chefen og fik hjertesvigt: - Det er et grufuldt eksempel på et ødelæggende psykisk arbejdsmiljø

AGF For abonnenter

Stiften mener: Derfor er det en god ide at et nyt stadion 'kun' får plads til 20.000

AGF

Jon Dagur er en hemmelighedsfuld AGF'er: - Jeg har ikke besluttet mig for noget som helst

Aarhus

Faxe Kondi-kviktest: Sådan prøver de unge at fuppe sig til en corona-pjækkedag

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Alarm 112

Raserianfald i bus og tog: Passagerer flippede ud da de blev snuppet i at 'køre på røven'

Byudvikling For abonnenter

Stor udvidelse af Den Permanente på vej: Kan blive et aktiv for hele Aarhus

Kultur

Museernes Oscar: Aarhus-museum er nomineret til fornem pris efter to års knoklen med ny udstilling

Annonce