Annonce
Kultur

Tre ting du selv kan gøre

Bogen er illustreret af Hjortefar alias Mads Hjort. Foto: Morten Pape

Lone Landmand fortæller i sin nye bog, hvad der sker i kroppen, når man spiser. Hun kommer også ind på forskellige grupper fødevarer og runder af med opskrifter på nemme retter. Hun har tre enkle råd til, hvad man skal tænke på, når man spiser.

Annonce

1. Nul gifte

Sørg for at vælge nogle varer, der er dyrket uden brug af sprøjtegifte. Det er meget vigtigt, og husk også at bruge sæsonens varer.

2. Gør det selv

Lav så vidt som muligt mad selv for. Og undgå i det hele taget halv- og helfabrikata med de konserverings- og tilsætningsstoffer, der er i dem.

3. Glæd dig

Øv dig i at lave mad og oplev, hvor stor glæde der er ved at lave noget, der er virkelig dejligt at spise og glæde omgivelserne med. Den tid, du bruger, er enormt godt givet ud.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Danmark

Fund af væsentligt bevismateriale: Ledende nynazist og 27-årig varetægtsfængslet for hærværk på jødisk gravplads

Aarhus

Bruno har uddannet 400 til at spille jagthorn: - Jeg bliver ved med at spille, så længe jeg kan tygge smør

Annonce