Annonce
Aarhus

Tre trafikdrab på fem år i Aarhus Vest: Gør politiet nok?

6. oktober i år gik det atter galt i krydset Edwin Rahrs Vej/Åby Ringvej, da en 23-årig studerende blev dræbt af denne bil. Foto: Flemming Krogh
Aarhus Vest har fået ry for at være stedet, hvor der vedvarende køres råddent. Alligevel er der tilfredshed med politiets arbejde i området.

AARHUS: Trafikdrab, hastighedsoverskridelser og kørsel over for rødt bliver ved med at stjæle overskrifterne i omtalen af Aarhus Vest.

Hele tre trafikdrab er der sket i området de seneste fem år:

4. januar 2015 blev en 93-årig kvinde kørt ned i en fodgængerovergang på Sigridsvej. Den 25-årige mand, som kørte bilen, blev ved Retten i Aarhus senere frifundet for uagtsomt manddrab. Til gengæld blev han idømt tre måneders fængsel for at stikke af fra ulykken. Kvinden døde senere på aftenen af sine kvæstelser. Bilisten, der var britisk statsborger, blev halvanden uge efter påkørslen anholdt i Billund Lufthavn.

Annonce

Tredje drab

30. maj 2018 blev lokalsamfundet i Åbyhøj ramt af et chok, da 21-årige Ida Philbert Vangsø Ottzens blev påkørt og dræbt i krydset Edwin Rahrs Vej/Åby Ringvej, da hun vil ville gå over en fodgængerovergang i krydset. Bilisten, en 32-årig mand, blev idømt 30 dages fængsel og fik konfiskeret bilen.

Tirsdag 6. oktober 2020 klokken 15 skete det tredje trafikdrab så i området, da den 23-årige studerende Katrine Lilleøre Holm, som var på løbetur, blev ramt i samme kryds, Edwin Rahrs Vej/Åby Ringvej. Bilisten er sigtet i sagen.

Læg dertil en række andre færdselsuheld i krydset Edwin Rahrs Vej/Åby Ringvej. Så giver det det mening at spørge: Hjælper politiets indsats overhovedet?

Annonce

Ros fra lokalsamfundet

Ja, lyder svaret, hvis man spørger Brian Voss Olsen, politiinspektør ved Østjyllands Politi.

Han siger, at politiet gennemfører rigtig mange færdselskontroller i det vestlige Aarhus.

- De senere år har vi konstant haft fokus på området og strækningen. Eksempelvis har vi siden den seneste dødsulykke (6. oktober, red.) haft flere ugentlige kontroller i området ved vores beredskabspatruljer og lokalpolitiet. De er blevet suppleret med ugentlige kontroller ved færdselsafdelingen, udtaler Brian Voss Olsen.

Rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V), er også godt tilfreds med politiets indsats i området. Han roser politiet for kontinuerligt at have lavet trafikrazziaer i det vestlige Aarhus gennem længere tid.


Det er mit indtryk, at politiet reagerer hurtigt, hvis der er problemer her i området.

Chresten Ibsen, formand for Brabrand Årslev Fællesråd.


- Jeg har netop rettet henvendelse til politidirektøren ved Østjyllands Politi for at kvittere for den trafikkampagne og indsats, politiet har lavet i Vestbyen. Og jeg appellerer til, at man fortsætter den intensive fokus på området, siger rådmanden.

Annonce

Den rigtige vej

Også lokalt i området er der tilfredshed med politiets indsats.

- Det er mit indtryk, at politiet reagerer hurtigt, hvis der er problemer her i området. Jeg synes også, at de er synlige. Nogle gange ser vi endda patruljer til fods, siger formanden for Brabrand Årslev Fællesråd, Chresten Ibsen.

Han er fuldt ud klar over, at der stadig er problemer med færdselskulturen i området. Men han mener, at det trods alt går den rigtige vej.

- Og det gælder ikke bare færdselskulturen. Kriminaliteten i området er generelt faldende, så der er grund til forsigtig optimisme, siger han.

Brian Voss Olsen tilføjer, at Østjyllands Politi fortsætter den skærpede indsats, da de seneste resultater fra kontrollerne viser, at der stadigvæk er behov for politiets færdselsmæssige indsats i området.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce