Annonce
Østjylland

Mand truede med kniv: Tre unge drenge udsat for røveriforsøg

Arkivfoto: Michael Bager

Odder: Tre drenge på 15, 15 og 16 år blev torsdag kl. 22.25 udsat for et røveriforsøg på Rathlousgade i Odder.

De tre drenge har forklaret til politiet, at de havde stået og talt sammen, da en mand kommer hen til dem og sagde direkte til én af dem, at han skulle komme med, hvilket drengene afviste. Manden tog en kniv frem fra bukselinningen og gentog, at de skulle følge med og tømme deres lommer.

Manden fulgte efter to af drengene, der dog så sit snit til at stikke af, så han ændrede retning og gik efter den tredje af drengene, som han trak over i en port, hvor han tvang ham til at tømme sine lommer. Manden tog dog ikke noget fra drengen og gik igen.

Der blev hurtigt sendt en patrulje til stedet, der kort efter fik kontakt til manden, der stadig befandt sig i området.

Den 22-årige mand blev anholdt og sigtet for røveri. Der blev også sendt en hundepatrulje til stedet for at søge efter kniven, som den 22-årige selv oplyste, at han havde smidt i en busk i nærheden. En politihund fandt kort efter foldekniven, der blev taget med til teknisk undersøgelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Biografgængere undrer sig over manglende evakuering: Men det var helt efter bogen, forklarer centerchef

AGF

AGF gik mål-amok i Farum

Leder For abonnenter

Kloge ord om vanddragen: Vent med at flytte den

Vanddragen synger nu på sidste vers på Store Torv, efter at Aarhus Byråd onsdag besluttede, at den skal fjernes fra torvet og formentlig erstattes med noget andet kunst på stedet. Tilsyneladende har beslutningen bred opbakning i befolkningen - på en afstemning på stiften.dk forleden stemte 60 procent af deltagerne for, at den skal væk. Så det giver ikke nogen mening at diskutere længere, om den skal blive stående eller ej. Den sag er afgjort. Til gengæld giver det masser af mening at se fremad og diskutere, hvad der skal ske med torvet, når 'Torvenes Brøndsløjfe', som Vanddragen rettelig hedder, er væk. Den diskussion startede så småt på byrådsmødet, hvor et par klarsynede politikere hævede stemmen. SF's Jan Ravn Christensen manede til besindighed og advarede mod, at Vanddragen bliver fjernet over hals og hoved og efterlader et stort hul i torvets belægning, som derefter skal repareres for igen at blive brudt op, når en ny udsmykning er klar. Dér har han en vigtig pointe. Det vil være spild af penge at fjerne Vanddragen, før noget nyt er klar. DF's Knud N. Mathiesen har også en pointe i, at det er uværdigt og uhensigtsmæssigt at gemme dragen væk i et depot. Så han slår til lyd for, at der med det samme findes en ny placering, hvor kunstværket spiller bedre sammen med omgivelserne, end det var tilfældet på Store Torv. Og at private bygherrer kunne tænkes at ville sponsorere en flytning til et nyt område, hvor de har gang i noget byggeri, er vel heller ikke utænkeligt. Så lad os følge deres gode råd og få gang i en proces, som både handler om at give Store Torv en indretning og noget kunst eller udsmykning, som kan give mere liv på torvet, samt finder et nyt og bedre sted til Vanddragen. Lad os straks komme i gang med at diskutere det. Knud N. Mathiesen nævner selv Aarhus Ø, som et oplagt sted til Vanddragen, men ville det ikke bare blive samme historie dér, som det var på Store Torv: at vinden spreder vandet ud over et større område. Måske et kommende torv eller grønt område på Godsbane-området ville være mere velegnet?

Annonce