Annonce
forside

Tredje uheld med letbanen: Rammer bil ved Dokk1

Det er tredje gang, en bilist støder sammen med et letbanetog i Aarhus. Letbanen kører stadig ikke med passagerer, men de forventes at kunne træde ombord inden ugen er omme. Foto: Mads Dalegaard/Scanpix

Bilist overså sin vigepligt og blev ramt af letbanen ved Dokk1 i Aarhus.

For tredje gang har letbanen været involveret i et færdselsuheld i Aarhus.

Denne gang skete uheldet omkring Mindet ved Dokk1 i Aarhus, hvor letbanen stødte sammen med en bilist.

Ifølge vagtchef ved Østjyllands Politi, Christian Riis, skete uheldet efter al sandsynlighed, fordi bilisten overså sin vigepligt.

- Uheldet sker med lav hastighed og bilen bliver snittet på bagenden. Der skete kun meget lidt materiel skade, siger Christian Riis.

Uheldet skete omkring klokken 16.10 tirsdag.

Annonce

Det er tredje gang, letbanen på sine passagerløse testture er involveret i et uheld.

Første uheld fandt sted i september i det trafikerede kryds ved Vennelyst Boulevard og Nørrebrogade. Her svingede en bilist til venstre for grøn pil. Men ude i krydset kom bilisten i tvivl, om hun måtte køre frem og bremsede derfor op og blev påkørt af letbanen.

Anden gang drejede en 19-årig bilist ud på skinnerne ved krydset Nørreport og Knudrisgade.

Trafikstyrelsen forventer at give letbanen grønt lys onsdag, så de første passagerer kan stige ombord kort tid efter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU) går i glemmebogen som kæmpe succes

Alt imens de nye, store FGU-institutioner (FGU = Forberedende Grund Uddannelse) kæmper for at finde fodfæste, viser det sig, at forløberen, Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU), har været en stor succes (https://www.uvm.dk/aktuelt/nyheder/uvm/2019/sep/190927-syv-ud-af-ti-unge-kommer-godt-videre-efter-kombineret-ungdomsuddannelse). FGU-institutionerne er opbygget som meget store institutioner (Aarhus ca. 700 elever) og skal løse opgaven med at hjælpe unge uden forudsætninger for at gennemføre en anden ungdomsuddannelse. KUU havde samme målsætning, men uddannelsen var baseret på institutionssamarbejder og dermed mindre pædagogiske miljøer med plads til individuelle forskelle. I Aarhus havde vi gennem pilotforsøg gjort positive erfaringer, med at forskellige mindre institutioner (bl.a. produktionsskoler og daghøjskoler) arbejdede sammen i respekt for indbyrdes forskelligheder og med plads til forskelligheden i målgruppen. Det førte naturligt frem til et forbilledligt samarbejde omkring den KUU, der nu viser sig at have været en stor succes, og hvor syv ud af ti unge er kommet godt videre. Lovgivningsprocessen bagved KUU var desværre præget af politisk uenighed, så opbakningen var ikke bred. Derfor blev KUU-lovgivningen tidsbestemt med udløb i 2021. Lovgiverne på Christiansborg købte sig tid til at blive enige om en løsning på den udfordring, man vidste var der. Resultatet blev FGU, en stor og samlende lovgivning med bred opbakning, hvilket naturligvis er positivt og helt nødvendigt. Desværre levner FGU-loven umiddelbart ikke plads til undervisningssamarbejder med mindre, selvstændige institutioner (f.eks. daghøjskoler), der dermed afskæres fra at bidrage med massiv erfaring og kompetencer, der nu ses dokumenteret gennem den succes, som KUU har været. Politiske ønsker om indflydelse og styrbarhed gik forud for hensynet til den sårbare målgruppe; systemkrav trumfer menneskehensyn og sund fornuft. Alt imens vi slikker sårene og kæmper for at holde os på benene, efter at have investeret massivt i at gøre det godt til gavn for målgruppen, ønsker vi FGU-institutionerne held og lykke med at løse opgaven. Men vi savner en forklaring på, hvorfor eksempelvis daghøjskolerne i Aarhus, der nu gennem fem år har bidraget massivt til en sjælden set succes på uddannelsesområdet, atter skal kæmpe for overlevelse efter at have spillet rollen som nyttige idioter. Når det så viser sig, hvor FGU oplever problemer, er vi naturligvis klar til at indgå i samarbejder, til glæde for de mange, der ikke lige er skabt til at trives på kæmpe institutioner.

Annonce