Annonce
forside

Tredje uheld med letbanen: Rammer bil ved Dokk1

Det er tredje gang, en bilist støder sammen med et letbanetog i Aarhus. Letbanen kører stadig ikke med passagerer, men de forventes at kunne træde ombord inden ugen er omme. Foto: Mads Dalegaard/Scanpix

Bilist overså sin vigepligt og blev ramt af letbanen ved Dokk1 i Aarhus.

For tredje gang har letbanen været involveret i et færdselsuheld i Aarhus.

Denne gang skete uheldet omkring Mindet ved Dokk1 i Aarhus, hvor letbanen stødte sammen med en bilist.

Ifølge vagtchef ved Østjyllands Politi, Christian Riis, skete uheldet efter al sandsynlighed, fordi bilisten overså sin vigepligt.

- Uheldet sker med lav hastighed og bilen bliver snittet på bagenden. Der skete kun meget lidt materiel skade, siger Christian Riis.

Uheldet skete omkring klokken 16.10 tirsdag.

Annonce

Det er tredje gang, letbanen på sine passagerløse testture er involveret i et uheld.

Første uheld fandt sted i september i det trafikerede kryds ved Vennelyst Boulevard og Nørrebrogade. Her svingede en bilist til venstre for grøn pil. Men ude i krydset kom bilisten i tvivl, om hun måtte køre frem og bremsede derfor op og blev påkørt af letbanen.

Anden gang drejede en 19-årig bilist ud på skinnerne ved krydset Nørreport og Knudrisgade.

Trafikstyrelsen forventer at give letbanen grønt lys onsdag, så de første passagerer kan stige ombord kort tid efter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spørgsmål om habilitet: Jamen, er det ikke bare politik

Bünyamin Simsek er en kontant mand, rap og skrap i replikken. Som medlem af Venstres gruppe på syv er hans indflydelse i Aarhus Byråd begrænset. Blokken af socialdemokraterne og deres medspillere SF, Enhedslisten og Radikale kan skabe flertal, så rådmanden for teknik og miljø kan have svært ved at komme igennem med sine ideer. Sådan er politik. Så Simsek forsøger at markere sig på andre måder. Han har ikke spor imod at diske op med anderledes og provokerende ideer og forslag, og han går ikke af vejen for en god diskussion og et verbalt slagsmål. For eksempel som da han gik ind i sagen om p-pladserne ved fiskeforretningerne på havnen for nylig. Her tog han parti for de erhvervsdrivende, helt i pagt med Venstres holdninger. Det er også, hvad han gør i den sag, der nu er til diskussion. To medlemmer af byrådet mener, at Simsek har været lovlig tæt på erhvervsmanden Martin Busk, der har interesser i Risskov. De to byrådskolleger mener, at Simsek har været lidt for langt fremme i skoene i en sag, hvor Busk har søgt om lov til at udstykke en grund på Rolighedsvej 16 A i Risskov i to. Juridisk Afdeling i Aarhus Kommune har behandlet klagen fra de to politikere, og svaret er utvetydigt: Simsek er ikke inhabil i sagen. Rådmanden har holdt møder med Busk, de to er medlemmer af den samme forening, Det Borgerlige Skydeselskab, og de har været på rejser i Tyrkiet sammen med en del andre. Så de to klagere fra Enhedslisten og Radikale synes, de taler rigeligt meget sammen. Men er det ikke bare politik, det Simsek har gjort? Politikere går ind i et parti, der passer med deres synspunkter, og plejer interesser for de mennesker, som er på samme politiske linje. Det gør vel ikke kun Simsek, men det gør alle andre politikere. Det er en del af deres job. Og de forsøger at fremme de synspunkter, som deres parti og de selv repræsenterer. Så længe indstillinger til byrådet og afgørelser, de træffer, er inden for de gældende love og regler er der ingenting at komme efter. Det er vel også det, juridisk afdeling siger med afgørelsen.

Kultur For abonnenter

Bedre end Beyoncé og i sang med Prins Henrik: Ti ting du ikke vidste om legendariske Michael Learns to Rock

Annonce