Annonce
forside

Tricktyv sagde han skulle aflæse varmemåler: Stjal kontanter fra 82-årig mand

Antallet af tricktyveri er steget markant de seneste år. Fredag var tricktyve igen på spil, og denne gang gik det ud over en 72-årig mand og en 82-årig mand. Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix

En 82-årig mand var fredag udsat for tricktyveri af en mand, der sagde, han skulle aflæse varmemåleren. Også en 72-årig mand var udsat for forsøg på tricktyveri, efter en ukendt mand spurgte om vej til nærmeste hospital.

AARHUS: "Hvor er det nærmeste hospital?" og "Hej, jeg skal aflæse varmemåleren".

Sådan har det før lydt fra tricktyve i Østjylland, og sådan lød det igen fredag 20. juli, da en 82-årig mand og en 72-årig mand var udsat for henholdsvis tricktyveri og forsøg på tricktyveri.

En 82-årige mand blev fredag den 20. juli kontaktet ved sin bolig af en ukendt mand, der sagde, han skulle aflæse varmemåleren. Han bad desuden den 82-årige om at finde sit sundhedskort frem. Det gjorde den 82-årige, hvorefter han lagde sin pung fra sig. Da den ukendte mand var gået, opdagede den 82-årige, at der var stjålet kontanter fra pungen.

En 72-årig mand var udsat for forsøg på tricktyveri fredag 20. juli. Han bemærkede en ukendt mand gå tæt på ham, efter han havde hævet penge i en hæveautomat. Han opdagede desuden en ukendt kvinde gå i nærheden. Den 72-årige mand blev kontaktet af manden, der spurgte om vej til nærmeste hospital og forsøgte at få hånden ned i den 72-årige mands lomme, men blev forhindret, da en kvinde gik imellem dem.

De to mænd, der fredag var udsat for tricktyveri og forsøg på tricktyveri, er yderligere to til den kedelige tendens af tricktyve, der har været støt stigende de seneste år.

Gerningsmanden, der udgav sig for at skulle aflæse varmemåleren, beskrives som:


 • Mand, 40-45 år, 180-190 cm høj,
 • Mellemøstlig af udseende, talte fremmedsprog
 • Sort fuldskæg
 • Iført grå pelshue og ternet, grøn frakke med firkantet mønster

Manden og kvinden, der kontaktede den 72-årige, efter han havde hævet penge, beskrive som følgende:

Manden:


 • Østeuropæisk af udseende
 • 170-175 cm
 • Almindelig kropsbygning
 • Sort, kort hår
 • Iført mørk tøj.

Kvinden:


 • Østeuropæisk af udseende
 • 35-40 år
 • 160-165 cm
 • Kraftig kropsbygning
 • Mellemlangt, sort hår, der var opsat i en knold
 • Iført mørkt tøj.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Annonce