Annonce
Aarhus

Tricktyve opsøger gamle kvinder i deres hjem i Højbjerg og Holme

Politiet måtte to gange lige efter hinanden rykke ud til ældre i Højbjerg-området, der mandag var ofre for trciktyve. Foto: Kim Haugaard

En 88-årig og en 83-årig kvinde lukkede trickktyve ind i deres hjem. Tyvene siger, de tjekker varmen og stjæler så fra kvinderne.

HØJBJERG: Bølgen af tricktyve ruller fortsat.

Ældre mennesker i Højbjerg og Holme skal være varsomme med at lukke folk ind i deres lejligheder, hvis de påstår, de kommer for at tjekke varmerørene. To kvinder på 83 år og 88 år blev mandag franarret deres pung og smykker fra to tricktyve, der påstod, de skulle tjekke varmen.

Første tricktyveri skete på Holme Møllevej i Holme, det næste på Holme Byvej i Højbjerg.

Klokken 10.15 bankede en ukendt mand på døren hos den 83-årige kvinde på Holme Møllevej under påskud af, at han skulle tjekke varmerørene i lejligheden. Manden gik ind i stuen og bad kvinden om at sætte sig i en stol, hvorefter manden gik videre ind i lejlighedens soveværelse. Kvinden skulle tænde og slukke for varmen, fortæller politiets døgnrapport.

Kvinden fandt dette mistænkeligt og gik ind i soveværelset, hvor manden var i færd med at gennemrode en kommodeskuffe under påskud af, at han havde brændt sig på radiatoren. Kvinden bortviste herefter manden fra lejligheden.

Kvinden konstaterede efterfølgende, at der fra et smykkeskrin var stjålet en guldring samt et guldkors.

Signalement: A: Mand, 52-55 år, 165-168 cm, almindelig af bygning, lys hudfarve, sort hår, særlige kendetegn var skægstubbe, der var sværtet til i noget sort. Manden talte et fremmedsprog og var iført en sort kedeldragt samt store sko. Oplysninger til Østjyllands Politi, telefon 114.

Kort efter - klokken 13.50 - var den gal på Holme Byvej, da en ukendt mand, ifølge døgnrapporten, bankede på døren hos den 88-årig kvinde. Det skete også under påskud af, at han skulle kontrollere lejlighedens varmemåler. Kvinden viste manden ind i stuen, hvor han gik hen til en radiator og bad kvinden om at gå ind i soveværelset samt lukke op for varmen. Da hun kom ud fra soveværelset igen, oplyste manden, at han var færdig med at kontrollere og forlod herefter lejligheden.

Kvinden konstaterede efterfølgende, at hendes pung med diverse kort samt et kontant beløb var stjålet fra køkkenet.

Signalement: A: Mand, mellemøstlig af udseende, 40-50 år, 170 cm, almindelig af bygning, brun hudfarve, talte dansk, iført brun jakke og brune bukser samt kasket. Manden medbragte et måleinstrument. Oplysninger til Østjyllands Politi, telefon 114.

Tidligere i august har der været en stribe andre tricktyverier i Højbjerg og Aarhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Ulykke i Odder skaber lange køer

Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce