Annonce
forside

Tricktyve stjal 33 pas i Aarhus

<p>Foto: Brian Bergmann/Scanpix 2016</p>

Ved at distrahere medarbejder lykkedes det to tyve at stjæle 33 nyudstedte pas, som lå klar til afhentning.

33 pas blev onsdag kl. 17.15 stjålet på Åby Bibliotek, hvor der er borgerservice-funktion.

Annonce

To tricktyve står bag tyveriet. Mens en af dem distraherede en medarbejder, sneg den anden sig ind bag skranken og stjal passene. En anden medarbejder opdagede tyveriet og satte efter tyven. Manden slap væk gennem en nødudgang.

De mennesker, som passene tilhører, bliver nu kontaktet af Borgerservice og får tilbud om et nyt pas.

Desuden gennemgår Borgerservice alle sine sikkerhedsprocedurer om opbevaring af pas på alle lokale biblioteker med borgerservicen NemBS.

»Det er sådan noget, der bare ikke må ske. Et pas er et af de mest værdifulde stykker identifikationi, man kan have. Derfor skal sikkerheden omkring vores behandling af passene også være i top,« siger Lene Hartig Danielsen, chef for Borgerservice i Aarhus Kommune.

Tyveriet er anmeldt til Østjyllands Politi, der efterforsker sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Dansk mesterhold henter Mette Tranborg

Læserbrev

Læserbrev: Stop barnepigestaten

Hæv prisen på cigaretter, forbyd rygning på gymnasier osv. Ja, hetzen vil ingen ende tage mod rygere. Nu vil Aarhus Kommune tage næste skridt – nemlig at forbyde rygning på offentlige steder. Jeg tror, alle kan blive enige om, at rygning er usundt. Men selvom vi som samfund har en bred konsensus om, at rygning ikke er godt, og vi skal forhindre unge i at ryge, så mener jeg ikke, statens og heriblandt Aarhus Kommunes tiltag for at mindske rygning er rigtige. Efter sommerferien lancerede den nye socialdemokratiske regering, at man vil sætte cigaretpriserne op med fem-ti kroner. Størstedelen af Folketingets partier mener, at prisen skal sættes yderligere op. Jeg har den grundlæggende holdning, at når man er over 18 år, så er man selv herre over, om man ryger eller ej. Det er ikke statens opgave at fortælle, hvorvidt det er okay at ryge eller ej. Derudover vil man med regeringens forslag ramme de svageste i samfundet. Folk, der har en bedre indkomst end gennemsnittet, bliver ikke ramt, da de har pengene til at forsætte. Men de borgere i samfundet, der hverken har penge til at ryge, hvis prisen bliver sat op, eller har overskuddet til at stoppe, vil blive ramt. Staten skal ikke ramme de svageste på pengepungen, men derimod hjælpe folk til at stoppe med rygestopskursus. Omkring 62 procent af rygerne vil gerne stoppe med at ryge, lad os give de mennesker nogle redskaber til at stoppe med at ryge. Hvis folk derimod er under 18 år, så mener jeg, at man skal sætte meget mere ind for at fortælle unge mennesker, at rygning er usundt, for at få begrænset muligheden for, at unge under 18 år i første omgang får adgang til tobak. Aarhus Kommune vil nu vedtage, at man ikke må ryge ude på bestemte offentlige steder. Rent basalt mener jeg ikke, at områder udenfor kan være røgfrie, da det er under åben himmel. Dette betyder dog ikke, at jeg ikke har den fulde forståelse for, at det kan være til gene for ikke-rygere, at de bliver tvunget til blive passivrygere, når de færdes på offentlige grunde. Aarhus Kommune skal ikke begynde at påtage sig barnepigerollen og bestemme, hvor man må ryge, og hvor man ikke må. Men jeg mener, at det vil være helt på sin plads, at man opfordrer folk til ikke at ryge på offentlige grunde. På den måde undgår man at køre videre på den uendelige hetz mod rygere, men skaber samtidig plads til ikke-rygere.

Annonce