Annonce
Østjylland

Trinbræt-gruppe vejrer morgenluft

<p>Borgerne i Laurbjerg har siden 2002 ønsket, at Laurbjerg Station genåbner med et trinbræt. Arkivfoto: Jens Munk</p>

Omkring juletid ventes resultatet af en analyse af en mulig genåbning af et trinbræt i Laurbjerg, men allerede nu kalder transportministeren det for en god idé.

Det har været diskuteret og været på tegnebrættet i årevis, men nu nærmer et svar sig på, om der igen skal etableres et trinbræt i Laurbjerg eller ej.
Annonce
Omkring juletid forventes resultatet af en analyse udarbejdet af Danmarks Tekniske Universitet-Transport, hvor de trafikale og passagermæssige konsekvenser af en genåbning belyses. For nylig kaldte transportminister Hans Christian Schmidt (V) en genåbning for en god idé under et samråd i Folketinget, hvor han også sagde, at det største problem er at finde pengene. Den udtalelse glæder Birgit Liin fra borgergruppen »Trinbrættet tilbage til Laurbjerg«.
»Hvis pengene er det største problem, må det betyde, at al snak om kapacitetsproblemer på strækningen er definitivt forstummet. Jeg tænker, at vi nu må i gang med at finde ud af, hvordan pengene kan findes, så vi kan præsentere det for ministeren, når analysen ligger klar,« siger hun.

Relativt få penge

Birgit Liin oplyser, at en åbning ifølge rådgivningsfirmaet Cowi koster op mod 11 millioner kroner, og at Favrskov Kommune allerede har afsat fem millioner kroner til projektet, hvis det skal gennemføres.
»I statsbudgettet er det ikke ret meget, der mangler, og der kan derfor være flere muligheder for finansiering. Det kan være midler fra Den Grønne Forligskreds eller forligskredsen bag »Bedre og billigere kollektiv trafik«. Det kan også være en lokal indsamling, som en i vores Facebook-gruppe foreslår, men jeg ved ikke, hvor realistisk det er. På den anden side er folk i Laurbjerg meget driftige og fik indsamlet midler til vores hal på den måde, og det kan samtidig være et signal til ministeren om, hvor meget borgerne i Laurbjerg ønsker en genåbning. Nu afventer vi lige resultatet af analysen, og så kontakter jeg ministeren,« konstaterer Birgit Liin.
Det er snart 15 år siden, at der første gang blev lavet en arbejdsgruppe, som kæmpede for at genåbne stationen i Laurbjerg i forbindelse med, at Arriva skulle overtage togdriften på strækningen Aarhus-Langå-Struer i 2003. Toget standsede sidste gang officielt på Laurbjerg Station i 1982.
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce