Annonce
Livsstil For abonnenter

Trine Dyrholm: Ensomhed er et grundvilkår i livet - men vi kan bære det sammen med andre

For Trine Dyrholm skal et projekt være både spændende og interessant, og så skal dem, hun arbejder sammen med, gerne være generøse forstået sådan, at de helst skal tage ansvar for deres påvirkning af det fælles rum, præcis som Trine Dyrholm selv forsøger at gøre det. For eksempel har hun ikke fået at vide, at der skal tages billeder, men i stedet for at lade sin irritation påvirke hele interviewet, tager hun lidt tid for sig selv, løser det og kommer videre. - Man bliver nødt til at forstå, at man sviner rummet til med sin tilstand over for andre. Sådan noget er jeg optaget af. Ens emotionelle tilstand påvirker andre, og det er en form for konsekvens, som jeg tænker meget over, siger hun. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Selv om vores liv er fyldt med nære relationer, er vi i bund og grund alene, mener Trine Dyrholm, der er aktuel i "Dronningen", som allerede har høstet flere priser.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Psykolog om efterladte børn: De vil føle sig fortabt

Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

Aarhus

Efter 15 timer: Stadig ingen spor af forældre til efterladte småbørn

Annonce