Annonce
Østjylland

Triple koncert: Lenny Kravitz skal levere rock-brag på Fængslet sammen med danske topnavne

Lenny Kravitz har tidligere været i det østjyske. Bl.a. spillede han i 2012 ved Rock under Broen i Middelfart og i 2015 på Smukfest i Skanderborg. Fotoet her er fra sidstnævnte koncert. Arkivfoto: Axel Schütt

Desuden spiller The Blue Van med lørdag 25. maj i Fængselsgården. Billetsalget begynder fredag 21. september.

Annonce

HORSENS: Horsens & Friends har nu sikret byen det første rock-brag i 2019: En triple-koncert i Fængselsgården med amerikanske Lenny Kravitz samt fra den hjemlige scene Dizzy Mizz Lizzy og The Blue Van.

Det sker lørdag 25. maj.

Hovednavnet, 54-årige Lenny Kravitz, kommer til byen med en imponerende karriere i bagagen, der har skaffet ham et stort publikum også i Danmark. Det har udmøntet sig i en række koncerter, senest på Smukfest i Skanderborg i sommeren 2015.

Da stillede han op med et band så stort, at det kunne fylde to scener, masser af kærlige vibrationer og et udvalg af sange, der først for alvor fængede, da han til sidst fyrede sine tre 90'er-hit, "Let Love Rule", "Fly Away" og "Are You Gonna Go My Way", af.

Det kan ændre sig til maj i Horsens. Lenny Kravitz kommer med bl.a. sangene fra et helt dugfrisk album, "Raise Vibration", der ifølge anmelderne bider godt fra sig, og som af nogle høres som hans opgør med den amerikanske præsident Trump.

25. maj på Fængslet

Salget af billetter til koncerten med Lenny Kravitz, Dizzy Mizz Lizzy og The Blue Van begynder fredag 21. september. Billetterne koster 550 kr. plus gebyr.

Salget sker via Ticketmaster.dk.

Koncerten finder sted udendørs i Fængselsgården, hvor der kan være op til 12.000 tilskuere.

Dizzy Mizz Lizzy er efter en længere pause i den grad tilbage på den danske rockscene, bl.a. med flere koncerter rundt i landet i den sommer, som nu går på hæld. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Annonce

Klarer det hele selv

Den 54-årige amerikaner har slået sine folder som både sanger, sangskriver, skuespiller og producer.

Han blander i sin musik mange stilarter: rock, blues, soul, R&B, funk, jazz, reggae, pop, folk, og ballader.

Karakteristisk er det også for ham, at han på sine indspilninger ofte selv klarer alle instrumenter såvel som lead- og backing-vokaler. Det gentager han på "Raise Vibration", hvor pressemeddelelsen om udgivelsen remser op: guitar, bas, trommer, klaver, bongotrommer, klokkespil, moog, Fender Rhodes, sitar og meget andet.

Med de 12 sange følger en opfordring til os alle sammen om "at være mere tankefulde, spirituelle, kærlige og åbne". Og han fortsætter: "Vi er alle på planeten Jorden - og vi må gøre det bedre. Jeg kommunikerer bedst gennem musik. Jeg skaber for at inspirere mig selv, og hvis jeg kan inspirere andre, er det skønt!"

The Blue Van har jævnligt gæstet Horsens, senest i en akustisk udgave på KulisseLageret. Elektriciteten til være tilbage ved den kommende koncert - ligesom den var det, da det nordjyske band sidst spillede på Horsens Ny Teater. Arkivfoto: Peter Nielsen
Annonce

Masser af hit

Lenny Kravitz får som sagt selskab af Dizzy Mizz Lizzy - et af de stærkeste navne på den hjemlige rockscene.

Skolekammeraterne Tim Christensen, Martin Nielsen og Søren Friis dannede bandet i 1988 og leverede op gennem 90'erne en række store hit-sange som "Silverflame", "Love Is a Loser's Game", "Glory", "11:07 Pm", "Waterline" og "Rotator".

I 1998 gik de tre fra hinanden - for at finde sammen igen i 2010. Siden har Dizzy Mizz Lizzy turneret flere gange, og det er blevet til et enkelt nyt album, "Forward in Reverse", som udkom i 2016.

Til koncerten i Horsens kan der være endnu mere nyt, for så sent som i juni fortalte de tre under en koncert i København, at de er gået i studiet for at lave en ny plade.

Annonce

Den blå vogn

Til at varme op for Lenny Kravitz og Dizzy Mizz Lizzy har Horsens & Friends hyret en flok veteraner, bandet The Blue Van, som har turneret til spillesteder bl.a. i Horsens gennem nu to årtier.

Diskografien tæller ikke kun fem album, men også de seneste år et forsøg på at udfordre hele album-konceptet; i stedet koncentrerede de fire i bandet sig om singler - 10 styks i alt, som for nylig blev samlet i en vinyl-boks.

Annonce

Hør Lenny Kravitz spille hittet "It Ain't Over 'til It's Over" på Smukfest 2015

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Frederik Tingager efter AGFs sejr over FCK: - Det giver genlyd at slå de store hold

Annonce