Annonce
Aarhus

Triste Fætter BR-kunder efter konkurs: - Det var børnenes andet hjem

Der er for mange hundrede kroners legetøj i de sparemærker, som Heidi Frederiksen har samlet sammen de sidste par måneder. Men mærkerne er ikke længere gyldige, nu hvor Fætter-BR-butikkerne lukker og slukker. Foto: Emma Kjær Lauridsen

Det kunne tage op mod en time at få byttet sine julegaver i Fætter BR-butikken i Bruuns Galleri lørdag formiddag. Der var mange meters kø af både triste og trætte kunder, og for nogle af dem er det en æra, der slutter, når butikken drejer nøglen om for sidste gang mandag eftermiddag.

AARHUS: Du nåede ikke mange meter ind i Bruuns Galleri, før du blev mødt af en kø af børn, sukkende forældre og røde poser lørdag formiddag.

Der stod massevis af østjyder i kø for at bytte julegaver og købe legetøjsbiler til tilbudspriser, inden den sidste Fætter BR-butik i Aarhus lukker og slukker for sidste gang nytårsaftensdag.

Flere af de fremmødte havde stået i kø en times tid fra da butikken åbnede klokken 10. En af dem var Heidi Frederiksen fra Aarhus. For hende er det en æra, der slutter, når Fætter BR lukker, fortæller hun.

- Jeg er vokset op med Fætter BR, det er en stor del af min barndom. Nu har jeg også mine børn med her i butikken i Bruuns Galleri to-tre-fire gange i ugen, hvor der snildt kan gå en time med per gang. Men det er ligesom blevet børnenes andet hjem, og mange af ekspedienterne genkender os fra gang til gang, så vi får tit en sludder for en sladder, siger Heidi Frederiksen.

Familien har samlet BR-mærker i mange måneder, men i dag er de ugyldige og kan ikke længere bruges, efter Top-Toy, der står bag legetøjskæderne Fætter BR og Toys'R'Us, erklærede sig konkurs fredag eftermiddag.

Men Heidi Frederiksen gemmer dem nu alligevel for en sikkerheds skyld - for hvis nu.., som hun siger.

Heidi Frederiksen var typisk i Fætter BR med børnene både lørdag og søndag. Nogle gange var de der også en dag i løbet af ugen, og i ferierne kunne det godt blive til en gang om dagen. For dem var det børnenes andet hjem og en slags legestue, de nød at komme i. Derfor var det med stor sørgmodighed, at julegaverne skulle byttes i dag. Foto: Emma Kjær Lauridsen

Sidste chance på mandag

Det var dog ikke alle kunder i køen lørdag formiddag, der var lige triste over Fætter BR og Toys'R'Us' konkurs. Lasse Højgaard Madsen var kommet for at bytte en af sine børns gaver, men for ham betyder lukningen ikke noget særligt.

- Det gør mig ikke rigtig noget, at butikkerne lukker. Jeg handler primært legetøj på nettet, og det vil jeg jo så også bare fortsætte med at gøre, siger han.

Dog tror Lasse Højgaard Madsen, at hans børn vil synes, at turen i Bruuns Galleri bliver noget mere kedelig, når Fætter BR ikke længere er der.

Han og børnene har dog indtil nytårsaftensdag klokken 14, før Fætter BR lukker i Bruuns Galleri. Både lørdag og søndag har den også åbent fra klokken 10-20.

Resten af Fætter BR-butikkerne i Aarhus - og også i både Skanderborg og Grenaa - lukkede for sidste gang fredag aften. Toys'R'Us-butikken i Tilst holder til gengæld åbent frem til og med mandag.

Det ikke er muligt at få penge retur for en vare, men kun ombytte den til en anden vare. Og man skal ikke troppe op i Fætter BR eller Toys'R'Us med sit gavekort. Derimod skal man sende et billede af gavekortet sammen med en købskvittering til konkursboets kurator på mail til toptoy@gorris-senfederspiel.com, oplyser Top-Toy.

Fra butikken åbnede klokken 10 og hen ad formiddagen var der lange køer foran Fætter BR-butikken i Bruuns Galleri. Mange østjyder skulle bytte julegaver, inden det var for sent. Foto: Emma Kjær Lauridsen
Lasse Højgaard Madsen var også i butikken for at bytte sit barns julegave. For ham er det knapt så trist, at butikken lukker, fortæller han. Julegaveindkøbene foregår alligevel mest over nettet og andre steder end hos Fætter BR. Foto: Emma Kjær Lauridsen
Annonce
Kultur For abonnenter

Aarhus Street Food udvider: Ombygning giver plads til nye køkkener og flere siddepladser til gæsterne

Danmark

Onsdagens coronatal: Rekord i smittetal - for første gang over 5.000 smittede på ét døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Corona-stramning i Aarhus: Børn skal afleveres udenfor børnehaven og skolers julefester aflyses

Kultur For abonnenter

Derfor kommer Muhammed-tegningerne ikke med på  museum for bladtegninger i Den Gamle By

Alarm 112

Kattegat truer Kattegatcenteret: Beredskabet kæmper for at holde vandet ude

Aarhus

Aarhus blev i første omgang snydt for det sjove sne: - Jeg er ret sikker på, I vågner op til det torsdag

For abonnenter

Mette F. opfordrer til at tage imod tredje stik - men vil ikke tvinge nogen

AGF For abonnenter

Stiften finder historiens bedste AGF-spillere: Se nummer 41 til 50

Alarm 112

Sne og kuling i vente: - Vejene kan blive hamrende isglatte

Aarhus

1200 læger afleverer underskrifter med støtte til kollegaer: - Håndteringen af sygeplejerskernes overenskomstforhandlinger har været en katastrofe

Susanne mistede sin mor og lillebror, da et fly ramte familiens hus: - Vorherre og jeg er ikke på talefod

Alarm 112

Politiet efterlyste ældre mand: Fundet i god behold af familien

Aarhus For abonnenter

Fem spørgsmål til coronaeksperten: Skal vi være bange eller glade for Omikron-varianten?

Erhverv

Salling har brudt overenskomst i mere end 20 år: Udbetalte ikke overarbejde efter reglerne

Annonce