Annonce
Aarhus

Trods afbrændingsforbud: 10 personer sigtet for at tænde bål og brænde halm

Der er meget tørt i Danmark, og derfor er der i alle landets kommuner indført afbrændingsforbud. Men ikke alle retter sig efter forbuddet. 10 personer i Østjyllands Politikreds er sigtet for at overtræde afbrændingsforbuddet. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Østjyllands Politi har været ude til både bål i haven og afbrænding af halm, selvom der har været afbrændingsforbud i det østjyske den seneste måned.

Annonce

ØSTJYLLAND: 10 personer er i løbet af den knastørre sommer blevet sigtet for at bryde afbrændingsforbuddet, der gælder i Østjylland.

Bål i haven og afbrænding af halm og mødding er nogle af de overtrædelser, Østjyllands Politi har været forbi, siden afbrændingsforbuddet i de østjyske kommuner blev indført i midten af juni og begyndelsen af juli.

En 50-årig kvinde i Ebeltoft tændte et bål, der løb løbsk for hende og bredte sig til en græsgrøft i nærheden. Hun nåede dog selv at få slukket ilden, inden politi og brandvæsen nåede frem.

Onsdag aften måtte Østjyllands Politi ud til to overtrædelser af afbrændingsforbuddet. På Jernaldervej i Aarhus V havde en 23-årig mand tændt bål. Han blev ophidset over politiets besøg og nægtede at slukke bålet. Derfor måtte en betjent i gang med en pulverslukker.

Den 23-årige blev sigtet for brud på beredskabsloven på grund af afbrændingsforbuddet, og blev desuden sigtet for at kalde betjentene skældsord og ikke at ville oplyse sit navn.

I Ørsted var politiet forbi en 44-årig mand, der brændte halm og mødding af. Han blev også sigtet for brud på beredskabsloven.

- I alt 10 sigtelser er det blevet til i juni og juli, siger kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi, Jeanette Løv Rasmussen.

Tallet skal dog tages med forbehold, da der ikke er noget register for brud på afbrændingsforbuddet. Det er derimod ti sigtelser i politiets system, hvor afbrændingsforbuddet ser ud til at være årsagen til sigtelsen.

I alt har Østjyllands Politi modtaget 21 anmeldelser fra borgere, der mener at have set nogle bryde afbrændingsforbuddet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Handelsgymnasium i Viby sender 1.100 elever hjem: Coronasmitte lukker endnu et uddannelsessted i Aarhus

CORONAVIRUS

Live: Nye rejsevejledninger - rejser til Tyskland og Cypern frarådes

Annonce