Annonce
Aarhus

Trods corona: Aarhus Havn oplevede markant fremgang i 2020

Trods coronapandemien har Aarhus Havn oplevet markant fremgang i 2020. Det skyldes især containeromsætningen. Foto: Henning Bagger/Scanpix
Trods coronapandemien kunne Aarhus Havn realisere en fremgang på 3,4 procent i omsætningen af gods i 2020.
Annonce

AARHUS: Corona har gjort 2020 til et år, de fleste nok bare godt vil glemme.

Thomas Haber Borch, direktør for Aarhus Havn, har det anderledes. For i modsætning til rigtigt mange andre havne er Aarhus Havn kommet glimrende gennem 2020.

Danmarks største erhvervshavn har realiseret en fremgang i omsætningen af gods. Målt i tons steg Aarhus Havns omsætning således med 3,4 procent til 9,250.000 tons gods. Containeromsætningen steg med 5 procent til 623.000 containere.

Stigningen er bemærkelsesværdig idet mange andre havne i ind- og udland har oplevet et betydeligt fald i godsomsætningen.

For eksempel oplevede Hamborg Havn, der er Aarhus Havns helt store konkurrent, et fald i omsætningen på 12 procent.

Annonce

Svineeksport i fremgang

Det er især containerområdet, der har skabt fremgangen i Aarhus Havn. Og det er især en stigende eksport af svinekød, der har hjulpet til sammen med en import, der er steget betragteligt.

Andre forretningsområder er mærket af tilbagegang. Det gælder i ekstrem grad krydstogtturismen. Samtlige 47 planlagte anløb blev aflyst på grund af corona.


Vi kan ikke gennemskue følgerne af Brexit. Til gengæld kan vi være bekymrede for corona.

Thomas Haber Borch, direktør Aarhus Havn


Thomas Haber Borch ser den markante fremgang på både import- og eksportområdet som udtryk for, at det går godt for havnens kunder.

Annonce

Uforudsigelige Brexit venter

Nu kigger Aarhus Havn ind i et 2021, hvor coronapandemien stadig raser. Og et år, der begyndte med, at Storbritannien meldte sig ud af EU. Den danske eksport til Storbritannien beløb sig i 2019 til 113 milliarder kr. og gjorde det forenede kongerige til vort fjerdestørste eksportmarked.

Hvad Brexit vil betyde for Aarhus Havn, tør Thomas Haber Borch ikke spå om.

- Det er helt uforudsigeligt. Vi kan ikke gennemskue følgerne af Brexit. Til gengæld kan vi være bekymrede for corona. Om forbrugsfesten går i stå i 2021, siger Thomas Haber Borch.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Politiker siger nej til navneskifte: Kvindekampen fortjener sit eget museum

Annonce