Annonce
Aarhus

Trods corona-krisen: Hjemmeplejen er nu klar til at gøre rent hos alle ældre igen

Nogle ældre har måttet vente en måned på at høre støvsugeren. Men nu kommer den kommunale rengøring ind i en mere normal gænge, lover rådmand Jette Skive (DF). Modelfoto: Casper Christoffersen/Ritzau Scanpix
Annonce

AARHUS: I mere end en måned har en stor gruppe ældre og svage borgere i Aarhus Kommune ikke fået gjort rent. Men nu er der lys forude.

Midt i marts indstillede Aarhus Kommune indsatsen hos de borgere, der udelukkende modtager rengøringshjælp. Det skete for at mindske risikoen for smitte, når personalet bevæger sig fra hjem til hjem.

Efter tre uger var situationen nogle steder så slem, at støv og skidt risikerede at påvirke beboernes velvære og sundhed. Derfor gik kommunen i gang med at kontakte borgerne for at lave en status og en efterfølgende sundhedsfaglig vurdering af behovet for rengøring.

På den konto fik nogle gjort rent.

Nu er hjemmehjælpen klar til at gøre rent hos de øvrige ældre. Med andre ord kommer rengøringen nu til at fungere, som den plejer.

Annonce

Alle kontaktes

- Vi valgte at gå med livrem og seler for at mindske spredning af virus. Vores medarbejdere kommer hos rigtig mange borgere og kan på den måde enten let blive smittet eller bære smitte med sig. Derfor stod vi med et valg, hvor vi måtte sikre, at borgerne kunne få det vigtigste - personlig pleje og medicin, siger rådmand for Sundhed og Omsorg, Jette Skive (DF), i en pressemeddelelse.

- Nu, hvor vi er kommet igennem den første måned med en meget begrænset smittespredning, vurderer vi, at det er forsvarligt at vende tilbage til mere normale forhold, tilføjer hun. Jette Skive understreger, at Sundhed og Omsorg følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger og er klar til at ændre kurs, hvis antallet af smittede i Aarhus ændrer sig. Alle modtagere af rengøring bliver nu kontaktet af hjemmeplejen med henblik på at lave aftale om besøg. Åbningen gælder også for klippekortsordningen, der også fungerer som normalt fra og med mandag 20. april.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

45-årig mand anholdt efter at have generet helikopter med en laserpen flere gange ved Aarhus Universitetshospital

Aarhus

Lokal hjælpepakke fra Salling og kommunen: Stort millionbeløb på vej til sport og fritid

Annonce