Annonce
Aarhus

Trods corona og nedlukning: Århusianerne er vilde med eldrevne kør-selv-taxier

Der bliver kørt 150 ture om dagen i de 100 grønne elbiler i Aarhus. Foto: Greenmobility
På fem måneder har Greenmobilitiys miljøvenlige delebilskoncept fået over 3000 faste brugere i Aarhus.
Annonce

AARHUS: For nylig kom der en ny spiller på banen i trafikken i Aarhus.

Greenmobility har lanceret deres delebilskoncept med små grønne elbiler i Aarhus med stor succes i samarbejde med NRGI trods coronakrisen.

Man forventede en nedgang i forbindelse med corona, men den har ikke rigtig vist sig - nærmere tværtimod.

- Vi var positivt overraskede over den relativt store aktivitet, da nedlukningen var størst, men det skyldtes formentlig muligheden for at vælge den offentlige transport med mange mennesker fra for en stund til fordel for friheden i at sidde alene eller med familien i en elbil, siger Thomas Heltborg Juul, Group CEO hos GreenMobility.

Annonce

3000 faste brugere

De miljøvenlige eldrevne kør-selv-taxier har allerede efter fem måneder 3000 faste brugere i Aarhus, og hver dag køres der 150 ture i de 100 biler, der står i Aarhus.

- Efter god modtagelse af konceptet i hovedstaden tilbage i 2016, var vi spændte på at se, om Danmarks næststørste by også var moden til et miljøvenligt delebilskoncept som vores. Heldigvis er det blevet taget godt imod, og bilerne bliver anvendt vidt og bredt til pendling, til indkøbsturen og sågar til udflugter uden for byen. Faktisk er det blevet til en enkelt køretur helt til Skagen, fortæller Thomas Heltborg Juul.

Hos det lokale østjyske energiselskab NRGi, der er samarbejdspartner på konceptet i Aarhus og leverer grøn strøm til bilerne, er man glad for århusianernes velvilje til at vælge elbybilen til.

- Vi arbejder hver dag med tiltag, der skal hjælpe til at reducere vores CO2-udledning. Hvis det skal lykkes i den skala, der er nødvendig frem mod 2030, kræver det, at løsningerne ikke kun er klimavenlige. De skal også være smartere og fleksible for brugerne. Vi mener, at der er klar fornuft i at reducere CO2-udledningen med miljøvenlige delebiler på el, samtidig med, at det øger transportmulighederne og gør det nemmere at komme fra et sted til et andet, fortæller Jacob Vittrup, der er adm. direktør i NRGi.

GreenMobility kan øge antallet af elbiler i Aarhus, hvis efterspørgslen er der.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Forpustet AGF-lejr: Hold kæft, det var fedt. Fansene bar os frem

Aarhus

Spis ordentligt!

Annonce