Annonce
Sport

Trods flot første halvleg: Aarhus United kunne ikke følge med de forsvarende mestre

Selvom der blev kæmpet bravt, var der ikke meget at stille op for Aarhus United, da de onsdag tabte på udebane til Team Esbjerg. Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix
Det så godt ud for de aarhusianske kvinder i første halvleg af onsdagens kamp mellem Team Esbjerg og Aarhus United, men i anden halvleg viste mestrene niveauforskellen på de to hold. Hjemmeholdet trak fra og vandt i sidste ende en stor sejr.
Annonce

HÅNDBOLD: Aarhus United var onsdag aften på en virkelig svær opgave, da de rejse til det sydvestlige Jylland og stødte sammen med de forsvarende danmarksmestre fra Team Esbjerg.

Der var ikke mange, der på forhånd havde levnet gæsterne en chancen, og selvom aarhusianerne kæmpede rigtig flot med i store dele af kampen, blev der aldrig rigtig tvivl om udfaldet, da hjemmeholdet fastholdt en tidlig føring.

Der var nemlig ikke spillet andet end ti minutters penge, før end esbjergenserne havde bragt sig foran med 6-3. Dette hul lykkedes aldrig for aarhusianerne at lukke, selvom de i slutningen af første halvleg kom tæt på.

Her kom de bedste aarhusianske kvinder nemlig helt op på blot at være bagud med en enkelt pind, da Line Ellertsen med fem minutter tilbage af første halvleg bankede bolden i nettet til 13-14.

Annonce

Mestrene viste klassen efter pausen

Præcis som det var tilfældet i Aarhus Uniteds sidste kamp, som også var mod en svær modstander i form af Viborg HK, virkede det dog som om, at kræfterne så småt slap op i løbet af kampen.

Som anden halvleg skred frem voksede hjemmeholdets føring stille men stødt, så da der manglede et kvarter af onsdagens opgør mellem de to jyske klubber, kunne Esbjerg med en seksmålsføring godt føle sig sikre på to point.

Kvindehåndbold-ligaen

Team Esbjerg – Aarhus United 35-25 (16-15)

  • Aarhus United: Marielle Martinsen 7, Line Ellertsen 6, Annika Meyer 5, Frederikke Glavind Hedegaard 2, Marie Sørensen 2, Mathilde Neesgaard 2, June Bøttger 1
  • Team Esbjerg: Mette Tranborg 8, Marit Malm Frafjord 6, Marit Røsberg Jacobsen 6, Nerea Pena 5, Kristine Breistøl 3, Sanna Solberg 3, Kaja Kamp Nielsen 2, Annette Jensen 1, Sonja Frey 1
  • Udvisningsminutter: Aarhus United: 6, Team Esbjerg: 6
  • Redningsprocent: Aarhus United: Nora Persson 33 % (6/18), Martina Thörn 25 % (7/28), Team Esbjerg: Rikke Marie Granlund 55 % (6/11), Rikke Poulsen 24 % (6/25)
  • Kampen undervejs: 4-1, 9-7, 14-13, 24-19, 28-24, 34-25.

Selvom Aarhus Uniteds hårdtkæmpende kvinder igen fik halet en anelse ind på Danmarks bedste kvindehold, var der i det lange løb ikke meget at stille op for Heine Eriksens tropper.

Til syvende og sidste blev det til en overbevisende sejr på 35-25 for Team Esbjerg over de aarhusianske kvinder fra Aarhus United.

Nu venter der aarhusianerne endnu en svær opgave, når de tirsdag næste uge tager imod sidste års nummer to fra Odense Håndbold, inden en afgørende kamp mod Holstebro Håndbold venter. Netop Holstebro er Aarhus' nærmeste konkurrent i kampen om en slutspilsplads.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF til Parken med mulig debutant i truppen

AGF For abonnenter

Kommentar: Sagen om Peter Christiansen handler ikke om penge, men om selvforståelse - og AGF har fået sendt et signal til FCK

Annonce