Annonce
Kultur

Den Gamle By fortsætter med fri adgang i gaderne - Fregatten Jylland holder lukket

Den Gamle By åbner ikke museet yderligere, oplyser direktør Thomas Bloch Ravn. Publikum kan dog stadig besøge købstadmuseet, selv om bygningerne er lukket. Foto: Axel Schütt
Åbningen af udendørs kulturinstitutioner ændrer ikke noget videre i det østjyske.

ØSTJYLLAND: Udendørs kulturinstitutioner kom med i den seneneste genåbning af Danmark, men det får ikke den store betydning for hverken publikum eller de østjyske museer.

Den Gamle By er delvis et udendørs museum og blandt dem, der teoretisk set måtte åbne efter de seneste lempelser af corona-restriktionerne.

Men det sker ikke.

Købstadmuseet på Viborgvej i Aarhus kan stadig besøges, selv om bygningerne er lukket. Gæster kan gå rundt i gaderne, og det har tusinder benyttet sig af. Oven i købet har mange lagt et beløb på mobilepay eller i en kasse ved udgangen.

Sådan vil det fortsat være - indtil der kommer en større åbning.

- Vi er glade for at kunne give vores gæster den oplevelse, det er at gå rundt mellem de gamle huse, og det laver vi ikke om på. Men at skulle tage entre, åbne butikker og eventuelt sælge takeaway fra bageren og lignende vil være alt for omfattende et apparat at sætte i gang lige nu. Havde det været i højsæsonen om sommeren og med godt vejr, havde det været anderledes, siger direktør Thomas Bloch Ravn.

Annonce

Pakket ind for vinteren

Også museet Fregatten Jylland forbliver lukket, indtil de nuværende restriktioner bliver ophævet.

- Hvor end vi gerne ville, giver det ikke mening at åbne Fregatten Jylland nu. Vi har store udendørs arealer, men en stor del af udstillingen er under dæk og vil dermed ikke være tilgængelig for publikum. Lige nu er der vintertag over det øverste dæk, så det er heller ikke under åben himmel, siger Karin Buhl Slæggerup, direktør på museet Fregatten Jylland.

Selv om Fregatten Jylland er placeret udendørs, er størstedelen af udstillingen under dæk og derfor ikke tilgængelig for publikum pt. Af den grund vil direktør Karin Buhl Slæggerup ikke åbne museet op endnu. Foto: Axel Schütt

Desuden foregår billettering indendørs på museet, hvilket også vil være en hindring.

- Vi vil ikke gøre det halvt, men vil hellere vente til vi kan give vores publikum den fulde oplevelse, siger Karin Buhl Slæggerup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Opløsning i den ene lejr i fodboldkrigen: Flere klubber trækker sig fra Super League, melder medier

Aarhus For abonnenter

På rundtur til de fredede bygninger i Aarhus: - Alt er gennemtænkt

Annonce