Annonce
Erhverv

Danfoss trodser usikkerhed - tjener mere på grøn omstilling

Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Salgsfremgang på flere forskellige markeder er med til at løfte indtjeningen hos familieejede Danfoss.

Et voksende salg til forskellige markeder rundt om i verden giver flere penge i kassen hos den familieejede virksomhed Danfoss.

Det danske selskab, der nok er mest kendt for at lave termostater til radiatorer, har i årets første ni måneder et overskud på knap 2,9 milliarder kroner.

Det er cirka 100 millioner kroner mere end samme tid sidste år.

- Vi er godt tilfredse med resultatet for de første ni måneder af året.

- Salget af energieffektive produkter og elektrificeringsløsninger vokser, og vores indtjening er øget - også i tredje kvartal, fortæller Danfoss-topchef Kim Fausing.

I årets første ni måneder har Danfoss en omsætning på 35,5 milliarder kroner. Det er omkring 1,4 milliarder kroner mere end året før.

Den større omsætning er især blevet trukket op af fremgang på markeder i Europa, dele af Asien, Latinamerika og Rusland.

Danfoss fornemmer dog også, at alt ikke er lige rosenrødt rundt om i den globale økonomi.

Flere store lande oplever i disse år en lavere vækst end tidligere, og samtidig har handelskrigen mellem de to største økonomier - den amerikanske og den kinesiske - påvirket den globale samhandel.

- Selv om der er en vis usikkerhed i verdensøkonomien, ser vi fortsat gode vækstmuligheder, fordi vores energibesparende løsninger rammer midt ned i et styrket globalt fokus på bæredygtighed og grøn omstilling, siger Kim Fausing.

Over en længere årrække har Danfoss investeret en del penge i innovation og produktudvikling. Det betyder, at selskabet i dag hjælper til med blandt andet at gøre bygninger mere energieffektive, end det før har været muligt.

- Vi er også med i den store omstilling, der er inden for elektrificering af transportsektoren. Det vil sige biler, maskiner, skibe og så videre, siger Kim Fausing.

Danfoss blev grundlagt i 1933 af ingeniøren Mads Clausen. Virksomheden er fortsat ejet af Clausen-familien gennem en familiefond.

Selskabet har hovedkvarter i Nordborg på Als, og det er et af de største i verden inden for sit forretningsområde med 28.000 medarbejdere globalt og salg i mere end 100 lande.

/ritzau/

Annonce
Link til pressemeddelelse og regnskab
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Blog

Blog: Lad os nu udskifte den rædsel af en nationalsang!

Danmarks Radio markerede traditionen tro nytåret med rådhusklokker, fyrværkeri og DR Pige Koret. Men helt bemærkelsesværdigt præsenterede den nedsparede statsradiofoni en splinterny optagelse sammen med stjernemusikerne i Den Danske Strygekvartet. Og skulle man ikke have opdaget det på grund af almindelig træthed, buldrende brag, løsslupne champagnepropper, forvrøvlede onkler, berusede teenagere, gøende hunde eller festende naboer, kan du få lidt hjælp her! Der var nemlig et tydeligt budskab i repertoiret på de fire fremførte sange: Lad os nu få en nationalsang, som hæver sig over den bedagede, udtjente, lettere patetiske og banale Oehlenschläger-hymne, som vi og tidligere generationer er blevet plaget med siden 1819. Vel var det trange tider efter den ydmygende statsbankerot i 1813 og Norges farvel til unionen året. Lige så deprimerende var Frederik VI´s håbløse klamren sig til taberen Napoleon, selv om kongens rådgivere mindeligt bad ham skifte side i tide. Adam Oehlenschläger og jeg er faktisk begge to studenter fra Efterslægtsselskabets Skole, men vi bliver nok ikke enige om de lyriske kvaliteter i hans selvudnævnte ”Fædrelands Sang”. Det er jo så ravende banalt, at selv Richard Ragnvald fremstår som kunst. Og så er det galt! Der er et yndigt land, det står med brede bøge nær salten østerstrand.| Det bugter sig i bakke, dal, det hedder gamle Danmark og det er Frejas sal. Og for at understrege håbløsheden og de anstrengte rim napper vi altid sidste halvdel af og den 12.!! afsluttende strofe, når vi skal spille landskampe eller være højtidelige. Vort gamle Danmark skal bestå, så længe bøgen speiler sin top i bølgen blå.

AGF For abonnenter

AGF giver stort skulderklap til klubbens unge keepere: - Står 100 procent på mål for det her

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];