Annonce
Fødselsdage

Trods kendte forældre og ægtefælle: Anna Clemensen Bro kan selv - nu fylder hun 40 år

Dramatikeren Anna Clemensen Bro fylder 40 år lørdag 15. februar. Hun er uddannet på Aarhus Teaters dramatikeruddannelse. Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Hun er måske ikke så kendt som sin danmarksberømte mand og sin mor. Men dramatikeren Anna Clemensen Bro, der er uddannet fra Aarhus Teaters dramatikeruddannelse, klarer sig endda. Lørdag 15. februar fylder hun 40 år.

40 Det ligger i blodet, det med skuespil. Men skuespillerinde som sine forældre, Vigga Bro og Hans Henrik Clemensen, er Anna Clemensen Bro ikke blevet. Til gengæld danner hun par med en skuespiller, nemlig Pilou Asbæk, og i forbindelse med hendes arbejde er det også skuespil, der er i centrum. For Anna Clemensen Bro er dramatiker. Hun skriver skuespil.

Lørdag 15. februar fylder hun 40 år, og hun har allerede i sin karriere fået udmærkelser.

Hun er uddannet fra Aarhus Teaters dramatikeruddannelse i 2004 og fik i forbindelse med uddannelsen opført enakteren "Jægergårdsgade" på Det Kongelige Teater i 2003. Sammen med Martin Lyngbo skrev hun forestillingen "Forstad", der i 2005 blev belønnet med prisen årets Reumert. Andre af hendes forestillinger er "Jægergårdsgade", "Love", "Sandholm". Hun fik i 2014 igen en Reumert som Årets Dramatiker for "Varmestuen".

Anna Clemensen Bro har i et interview sammen med sin mor i Alt for Damerne fortalt, at hun nærmest voksede op på teatre på grund af sine forældre. Hun sov på sofaer i teatre, hun var med til utallige prøver. Hjemme blev der øvet monologer og talt teater.

- Teater og kunst har bare altid været måden, vi kommunikerede på hjemme hos os, siger hun i interviewet.

Hun fortæller også, at selv om hun er gået ind i samme branche som forældrene, så handler det om at finde sin egen plads.

- Man skal ud og finde sine egne ben, og så kan man faktisk komme tilbage og måske endda få et tættere forhold, end man havde, da man var barn, fordi den ene ikke er afhængig af den anden på samme måde.

Anna Clemensen Bro har en datter sammen med Pilou Asbæk.

I øvrigt medvirker hun i DR's igangværende serie om familien Asbæk.

Annonce
Anna Clemensen Bro fotograferet, da hun i 2014 modtog en Reumert som Årets Dramatiker. Lørdag 15. februar fylder hun 40 år. Foto: Jens Astrup/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Skuffet AGFer arrig på banen: Godt, at de river det lort op nu

AGF

Målløst i forårspremiere i Aarhus: AGF kunne ikke få hul på Hobro

Annonce