Annonce
Alarm 112

Trods opfordring fra kommunen: Ingen trængsel ved testcentre i Aarhus

Testcentret ved Scandinavian Congress Center i Aarhus oplever ikke flere besøg efter kommunens opfordring til borgerne om at blive testet. Foto: Kristoffer Olesen
Selvom Aarhus Kommune nu opfordrer de borgere, der har deltaget i større arrangementer, til at blive testet for corona, kan man ikke mærke et øget pres hos byens testcentre.

AARHUS: Tirsdag aften sendte Aarhus en bøn til borgerne i kommunen: Alle, der har deltaget i større arrangementer, blev opfordret til at lade sig teste for corona i løbet af de kommende dage.

Opfordringen kom, efter at byen har oplevet en voldsom stigning i antallet af smittede oven på de seneste ugers folkefester i forbindelse med EM.

Tirsdag havde Aarhus det tredjehøjeste incidenstal i landet, da der blev konstateret 202,1 smittetilfælde per 100.000 indbyggere i løbet af de seneste syv døgn.

Annonce

Onsdag formiddag var der dog ikke ligefrem trængsel ved testcentret i Scandinavian Congress Center i Aarhus.


Det er ikke min vurdering, at der er mange flere mennesker her i dag, men nu kom opfordringen jo også først sent i går aftes

Nikolai Tang, udekørende koordinator, Falck


Ingen alarm

Køen af mennesker snoede sig ganske vist hele vejen rundt om bygningen, da Stiftens udsendte dukkede op ved 10.00-tiden, men ifølge Nikolai Tang, udekørende koordinator for testcentrene i Aarhus, var der ikke ligefrem tale om et nyopstået pres på kapaciteten.

- Det er ikke min vurdering, at der er mange flere mennesker her i dag, men nu kom opfordringen jo også først sent i går aftes, så selvfølgelig kan der komme nogle flere, når folk begynder at få fri fra arbejde, siger han.

- Vi havde møde mellem de forskellige testcentre i morges, og der kom vi faktisk frem til, at vi havde mere travlt i går morges, end vi har haft i dag.

Nikolai Tang, udekørende koordinator for testcentrene i Aarhus, forventer ikke, at kommunens opfordring kommer til at presse poderne i byen. Man er dog klar til at indkalde ekstra bemanding, hvis det skulle blive nødvendigt. Foto: Kristoffer Olesen
Annonce

På vej til oldemor

En rundspørge blandt de mange danskere, der var dukket op for at få podet næsen, afslørede da også, at det ikke var gårsdagens bøn fra kommunen, der havde lokket dem ud af døren.

Blandt de fremmødte var Signe Jelsgaard Nielsen, der havde taget turen til testcentret sammen med døtrene Mathilde, Anna Marie og Ida. Her var det et sommervisit hos oldemor, der havde fået familien til at blive testet.

- Jeg hørte faktisk godt nyheden om opfordringen i går, men der vidste vi jo allerede, at vi alligevel skulle testes i dag, siger hun.

- Det er fordi, vi skal ud til oldemor i Juelsminde, og vi skal bo på hotel, indskyder Mathilde, der tydeligvis ser frem til dagens foretagende.

Signe Jelsgaard Nielsen, 46 år, med døtrene Anna Marie, 18 år, Ida, 15 år, og Mathilde, 13 år. Hele flokken skulle testes inden turen gik til Juelsminde og oldemor.
Annonce

Alvorlig situation

Jens Kristian Kristensen havde også lagt vejen forbi poderne i Scandinavian Congress Center. Han var dog heller ikke kommet afsted på baggrund af kommunens opfordring, selvom han mener, man skal tage situationen alvorligt.

- Jeg er her i dag, fordi jeg har været tæt på en person, der har været i nærkontakt med en smittet, fortæller han.

- Det betyder selvfølgelig også noget, at smitten er steget. Jeg følger jo med i medierne og kan se, at det er noget, man skal være opmærksom på.

Jens Kristian Kristensen, 34 år, var ikke selv til stede i Aarhus i forbindelse med folkefesterne oven på de seneste ugers EM-sejre, men han har set billederne fra kaosset i Frederiksgade. Foto: Kristoffer Olesen
Annonce

All mænd på dæk

Hvis situationen skulle ændre sig i løbet af de næste par dage, og der pludselig kommer et stormløb mod byens testcentre, forsikrer Nikolai Tang dog, at der er kapacitet til at tage hånd om alle.

- Vi har tilkaldt flere på arbejde i alle testcentrene. Der er vel tale om to-tre mænd ekstra på hvert sted, men vi har mulighed for at tilkalde flere hele tiden, siger han.

Fordi den generelle bemanding af centrene er blevet reduceret i takt med, at danskerne bliver færdigvaccinerede, kan man dog godt risikere, at der bliver lidt ekstra ventetid, hvis århusianerne begynder at flokkes om poderne.

- Vi er blevet vant til, at der ikke er kø ved nogle af testcentrene, men nu kigger vi ind i, at man måske skal vente 5-10 minutter, og det er jo også okay, siger Nikolai Tang.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Flere føler sig til grin: Inge og Birgit er begge indkaldt til 'forundersøgelser' - i år 2027

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Lakserytteren tog en pause fra 'Vild med dans': Hyggede med sine fans i Salling

Kultur For abonnenter

Passionerede fugleentusiaster danner rammen om fortælling om frihed: En stork flyver ikke pludselig til Færøerne, fordi den har lyst

AGF

Forsvarsspiller imponerede i offensiven i pokalkamp: Er det Oliver Lund, der i fremtiden skal skabe målene i AGF?

Debat

Forbitrelse i Stavtrup: Det ville klæde byrådet at leve op til sine egne idealer

Sport

Bakken Bears åbnede ligaen mod sidste sæsons finalister: Kulissen gjorde en verden til forskel

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: En retro-oplevelse med en wienerschnitzel på størrelse og tykkelse med et dameblad

Alarm 112

Røver truede sig til penge ved 7Eleven: Stak af inden politiet dukkede op

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

Se alle billederne: Så slidt er byens engang flotteste 'dame' i dag - men en opfriskning er på vej

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

AGF

Reportage fra et vindblæst Valby Stadion: Der var ild i de store pinde og i særdeleshed i Oliver Lund, da AGF røg videre i pokalen

Aarhus For abonnenter

Truels og Emil skal begge opereres: Den ene er indkaldt til undersøgelse om næsten tre år - den anden om syv år

Aarhus

Sprayede maling i hovedet på lokomotivfører: Ung graffitimaler taget på fersk gerning på Aarhus H

Annonce