Annonce
Aarhus

Northside fortsætter ufortrødent: Frygt for aflysning er ikke nok til at kræve penge for Northside-billetter tilbage

Da Northside i april var nødt til at afblæse årets festival på grund af corona, gav man i en begrænset periode gæsterne mulighed for at overføre billetten til festivalen i 2021 eller få pengene refunderet. Foto: Flemming Krogh
Skulle selskabet bag Northside festival gå konkurs, bliver det vanskeligt for gæster at få pengene tilbage. Men Northside er ikke ved at gå nedenom og hjem, udtaler festivaldirektør.
Annonce

AARHUS: Da Northside i april meldte ud, at 2020 ikke blev det år, hvor publikum som sædvanligt kunne stimle sammen foran scenerne i Ådalen, valgte mange trofaste festivalgæster at overflytte deres billet til Northside 2021.

De gæster, der ikke ville til festival i 2021, havde i en begrænset periode krav på at få deres penge refunderet, da arrangementet i år var aflyst.

- I den situation kunne man vælge, om man ville have pengene tilbage eller have en billet til næste år som en form for tilgodebevis, siger Martha Nør Kjeldsen, seniorjurist ved Forbrugerrådet.

Men hvis Northside 2021 er i fare for ikke at blive gennemført, som selskabets revisor indikerer efter en gennemgang af festivalens årsregnskab, er det så muligt at få sine penge tilbage nu?

Sikkert ikke. For det er ikke på nuværende tidspunkt meldt ud, at Northside ikke bliver til noget i 2021.

- Lige nu har festivalen ikke misligholdt sin del af aftalen. Der er bare en frygt for, at festivalen muligvis misligholder aftalen, og så gælder de almindelige vilkår for den. Hvis man ikke har mulighed for at afbestille sin billet efter de vilkår, man har købt billetten på, så har man i hvert fald ikke en juridisk ret til at få sine penge tilbage på nuværende tidspunkt, siger Martha Nør Kjeldsen.

Annonce

En lille fisk

Skulle festivalen gå konkurs, så der ikke bliver holdt Northside Festival i 2021, står man som forbruger ikke særlig godt i forhold til at få sine penge tilbage, vurderer seniorjuristen.

- Hvor mange penge er der i kassen? Man bliver en kreditor i boet lige som alle de andre, siger Martha Nør Kjeldsen.

Overvejer man at få sine penge tilbage nu, skal man som forbruger tjekke aftalevilkårene omkring aflysning for den oprindelige billet, lyder rådet fra Martha Nør Kjeldsen.

Annonce

Fortsætter ufortrødent

Om Northside går konkurs, er yderst usikkert, og direktør Brian Nielsen siger, at festivalen arbejder ufortrødent videre på at stable en festival på benene i 2021.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra ham personligt, men festivalens presseteam henviser til hans udtalelser i musikmagasinet Gaffa og har i øvrigt ikke yderligere at tilføje.

Til Gaffa siger Brian Nielsen:

- Man skal forstå, at alle virksomheder, der er tvangslukkede under corona (...) hvor der stadig er en risiko for ikke at få tilladelse til at åbne, får en påtegning i deres regnskab. Det har revisorerne pligt til at gøre. Helt standardprocedure så at sige. Men det betyder altså ikke, at Northside er ved gå nedenom og hjem, lyder det fra Northsides direktør, der glæder sig til at tage imod festivalgæsterne i 2021.

Efter planen løber Northside af stablen 3.-5. juni 2021. Har man endnu ikke billet kan den ifølge festivalens hjemmeside købes i løbet af efteråret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Trods anbefalinger om det modsatte: Skole i Ry har sendt tre klasser på lejrtur

Annonce