Annonce
Aarhus

Trods stigende corona-tal: Professor maner til ro

Antallet af corona-smittede stiger lige nu i Aarhus. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Selvom antallet af smittede med corona stiger i Aarhus, forventer professor i virologi og immunologi ved Aarhus Universitet, Søren Riis Paludan, at kurven knækker i løbet af den kommende uge.
Annonce

AARHUS: Mandagens opdatering fra Statens Serum Institut viste en voldsom vækst i antallet af århusianere smittet med corona. I løbet af tre døgn blev 197 registreret smittet med corona. Antallet er mere end en fordobling i forhold til forgående weekend og er samtidig en smule højere end i første weekend i august, hvor antallet af corona-smittede begyndte at stige kraftigt efter en sommer med forholdsvis få smittede.

Trods stigningen maner professor i virologi og immunologi ved Aarhus Universitet, Søren Riis Paludan til ro.


Vi har en række tiltag i værktøjskassen, der virker. Det så vi tilbage i august, hvor smitten steg i Aarhus.

Søren Riis Paludan, professor i virologi og immunologi ved Aarhus Universitet


Han hæfter sig ved, at antallet af smittede begynder af falde på landsplan, efter at der blev indført restriktioner i hovedstadsområdet. Eftersom restriktionerne der blev indført, inden de blev bredt ud til resten af Danmark, kommer nedgangen i smittetallet med forsinkelse i forhold til København med forstæder.

- Mit bud vil være, at vi også i Aarhus kommer til at se en effekt indenfor en uge, lyder Søren Riis Paludans bud på udviklingen i Aarhus.

Sker det mod forventning ikke, kan der komme yderligere restriktioner - for eksempel i form af at flere bliver bedt om at arbejde hjemmefra.

- Vi har en række tiltag i værktøjskassen, der virker. Det så vi tilbage i august, hvor smitten steg i Aarhus, forklarer Søren Riis Paludan.

Søren Riis Paludan vurderer, at kurven for corona-smittede i Aarhus knækker i løbet af den kommende uge. Foto: Aarhus Universitet

Dengang kom der styr på smittespredningen med en række restriktioner, som betød, at incidensen i Aarhus røg fra over 80 og ned under 20. Incidensen er antal smittede i løbet af en uge per 100.000 indbyggere, og for at en kommune får det grønne stempel i forhold til corona-smitte skal det tal være under 20. Med mandagens stigning er incidensen i Aarhus Kommune på 104.

Weekenden bød ikke kun på flere smittede i Aarhus Kommune, også de fem omegnskommuner tog et skridt opad i antal smittede.

Som følge af den seneste tids stigende smittetal har Aarhus Universitetshospital i Skejby udvidet antallet af pladser til indlagte corona-smittede. Det sker for at skaffe plads til en forventet stigning i antal indlagte.

- Vi forventer, at den fortsætter i hvert fald lidt endnu. Derfor er vi nu på et antal, som betyder, at vi har brug for flere senge og mere personale til at behandle patienter med covid-19, forklarede lægefaglig direktør Jørgen Schøler Kristensen til Århus Stiftstidende som baggrund for beslutningen.

Fra tirsdag morgen er der dermed 10 ekstra pladser til eventuelt indlagte corona-patienter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF For abonnenter

Bagkanten: Check af mulig forseelse; VAR keder fodbolden ihjel

Annonce