Annonce
Fødselsdage

Trods succes i 00'erne er han ikke en stjerne

Zididada lagde efter deltagelsen i melodigrandprix stilen om. Det fik den amerikanske organisation World Wrestling Entertainment øjnene op for, og sangen "Take It All" blev organisationens temamelodi i 2008. Forsanger Jimmy Bacoll (th) fylder 50 år onsdag 10. juli. Foto: Jørgen Jessen/Ritzau Scanpix
Mødet mellem maskinarbejderen Jimmy Bacoll og mureren Dany Linde blev til Zididada. Musikken er siden nedprioriteret, og onsdag 10. juli fylder Bacoll 50 år.

50 To år efter at maskinarbejderen Jimmy Bacoll og murersvenden Danny Linde mødtes på spillestedet "Mojo" i København, udgav de deres debutalbum "Welcome to Zididada". Det var i 1999, og albummet solgte mere end 40.000 eksemplarer. Duoen tog på en større tour rundt i Danmark.

Siden har de fleste nok stiftet bekendtskab med sangene "Zididada Day" og "Walking on Water". Derudover blev det til en andenplads ved det danske melodigrandprix i 2004 med sang nummer syv "Prinsesse".

Jimmy Bacoll, der onsdag 10. juli kan sætte 50 lys i fødselsdagslagkagen, har sammen med makkeren i Zididada udgivet syv albummer inklusive et greatest hits-album.

I 2013 udgav bandet "Fix Your Heart". Det var samme år, som Danny Linde forlod Zididada. Jimmy Bacoll, der er født Jimmy Colding, og resten af bandet turnerer dog stadig. Nye singler bliver det også til, men familien stjæler størstedelen af opmærksomheden.

Han er gift og har børn med Maria Bacoll. Efternavnet er en sammentrækning af konens efternavn, Bach, og hans efternavn, Colding.

På trods af at mange danskere har sunget med på flere af Zididadas hits, ser forsangeren sig ikke som en popstjerne.

- Zididada præger ikke længere hitlisterne, og det er for mig vilkåret for, om man kan kalde sig for en stjerne. Vi er en institution, har han sagt i et interview med netmediet Minby.

Jimmy Bacolls mor er dansk, mens hans far er halvt inder og halvt araber. Forældrene blev skilt, og Jimmy Colding brugte det meste af sin barndom i Stavnsholt ved Farum.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Skanderborg-fløj præsenteret i Aalborg

Leder For abonnenter

Selvfølgelig skal de møde til tiden, men...

En del af børn og unges opdragelse er at lære at møde til aftalt tid. Det handler ikke kun om skolen, men også når man laver aftaler med andre. Vi skal kunne stole på hinanden. Derfor skal unge lære at møde til tiden. Også når de er nået i gymnasiet. At de ikke altid gør det, er en kendt sag. Men der kan være gode forklaringer på, at en elev ikke er til stede, når klokken ringer ind til en times undervisning. Ved dagens begyndelse kan bus eller tog være forsinket, og hvis eleven er taget hjemmefra i passende tid til at nå frem til første time, har det ingen mening, at han eller hun skal have fravær for for sent fremmøde, hvis forklaringen ligger i, at den offentlige transport ikke fungerer som lovet. Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) kommer eleverne i møde, når hun har besluttet at afskaffe den bekendtgørelse om fravær, som den tidligere regering indførte i oktober sidste år. Hun vil lade landets gymnasier og deres lærere vurdere, hvornår en elev skal noteres for fravær. Hun mener, at lærerne fuldt ud er i stand til at vurdere, hvornår der er tale om en elev, som kommer for sent sammen med 300 andre, fordi busserne er forsinkede, og hvornår det handler om elev, der er sløv i optrækket. For de findes også. Der er sikkert også dem, der regner på, om de kan holde sig inden for grænsen for advarsler og lignende og tager sig en ekstra fridag på den konto. For slet ikke at tale om dem, der kan finde på at gå hjem før skoledagen slutter eller dem, der ikke sørger for at være i klassen, når frikvarteret slutter. Her skal gymnasiet og lærerne selvfølgelig gribe ind. Sløvhed, slendrian og ligegyldighed skal ikke tolereres. Men den sunde fornuft skal råde, når en elev, der kommer for sent, har en forklaring, som lyder plausibel. Systemet med at notere fravær bør heller ikke afskaffes, for det giver skolen en mulighed for at gribe ind, hvis en elev har brug for støtte i det faglige eller på trivsel i skolen. Så skal der sættes ind på andre måder, og ikke alle elever er lige åbenmundede om deres eventuelle problemer.

Annonce