Annonce
Aarhus

Trods talrige aflysninger og udsættelser: Planen er stadig at fejre dronningen i Aarhus

75 års fødselsdagen blev fejret med karettur gennem Aarhus’ gader. Får vi en gentagelse her fem år efter? Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix
Mens en lang række af arrangementer og begivenheder allerede er bukket under for corona-epidemien, er Aarhus' fest for dronning Margrethe i anledning af hendes 80-års fødselsdag stadig en mulighed.
Annonce

AARHUS: Der var lagt op til et forår og en sommer med en hel stribe af store begivenheder, arrangementer, koncerter og festivaler. Corona-epidemien er som bekendt årsag til, at en lang række af oplevelserne, der ventede århusianerne og østjyderne, er aflyst eller udsat.

Derimod er der stadig håb for, at en af de allerstørste folkelige begivenheder i Aarhus i 2020 bliver til noget. Dronning Margrethe fylder som bekendt 80 år 16. april, og Aarhus Kommune er efter planen vært for en stor, folkelig fejring af regenten, der som en del af sit sommertogt gæster byen over to dage i juni.

- Vi arbejder ud fra, at arrangementet bliver afviklet, fortæller pressechef i Borgmesterens Afdeling, Niels Buch Johannsen.

Han fortæller, at Aarhus Kommune selvfølgelig er opmærksom på hele situationen omkring nedlukningen af Danmark.

- Men indtil videre er der ikke noget aflyst.

Efter karettur gennem Aarhus’ gader er der lagt op til at der skal vinkes fra balkonen, som der blev det for fem år siden. Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix
Annonce

I karet gennem byen

Der er således stadig håb om en gigantisk 80-års fejring, når dronningen grundlovsdag 5. juni klokken 10 ankommer med Kongeskibet Dannebrog til Havnepladsen i Aarhus.

I Aarhus Kommune går man efter den helt store fest. I to dage vil Aarhus være klædt på til fest.

Efter anløbet på Havnepladsen går den gennem byen i karet eskorteret af gardehusarer. Karetturen ender på Aarhus Rådhus, hvor dronningen kan se frem til officiel modtagelse med efterfølgende hyldest på balkonen. Senere fortsætter fejringen i Mindeparken, hvor hendes majesæt vil være midtpunkt for en stor folkelig fejring, hvor der vil være fri adgang for alle.

Som det ser ud lige nu, er det enten eller.

- Der er ikke en plan B i skuffen, forklarer Niels Buch Johannsen.

Skulle det vise sig, at der er restriktioner, som gør det umuligt at afvikle hele festen, udelukker pressechefen dog ikke, at der kan komme ændringer i planerne, og at en mindre udgave af fejringen kan komme på tale.

Annonce

Kun i Aarhus

Hos kongehuset ønsker man ikke at kommentere på festen i Aarhus, men henviser blot til, at det er Aarhus Kommune, der er arrangør.

Al planlagt fejring af dronning Margrethe i København i april måned blev allerede aflyst 12. marts.

Dermed ser det lige nu ud til at Aarhus er det eneste sted, hvor 80-års dagen bliver markeret med fest og fejring.

Hele programmet for regentens sommertogt og fejringen af det skarpe hjørne bliver efter planen offentliggjort i maj.

Fejringer af regenter trækket altid mange mennesker. Derfor risikerer festen at blive aflyst, men endnu arbejder kommunen ud fra en plan om, at arrangementet bliver afviklet. Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Aarhus

Dagens coronatal for Aarhus: Fortsat lille stigning i antallet af nysmittede

Annonce