Annonce
AGF

Trods tilspidset kamp om minutterne i AGF-offensiven tror ung duo på egne chancer: - Lige nu er det bare at gøre alt, hvad man kan til træning

Hverken Alexander Ammitzbøll eller Søren Tengstedt vil formentlig stå forrest i køen til spilletid i AGF i denne sæson, men begge spillere forventer, at de kan spille en rolle. Arkivfotos: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix & Ole Nielsen.
Patrick Mortensen var urørlig på holdkortet i sidste sæson, og nu er en polsk målsluger også kommet til. Det betyder øget kamp om minutterne hos de offensive spillere i AGF, men både Alexander Ammitzbøll og Søren Tengstedt forventer, at de har en rolle at spille i den kommende sæson.

FODBOLD: Vejen til spilletid for klubbens angribere blev pludselig lidt længere, da AGF mandag præsenterede polske Dawid Kurminowski som ny mand på Fredensvang.

For i sidste sæson var Patrick Mortensen noget nær første mand på holdkortet, indtil han gik i stykker i slutningen af sæson.

Og med 22-årige Dawid Kurminowski også stillet op i kø, melder der sig et helt naturligt spørgsmål: Hvad så med Alexander Ammitzbøll og Søren Tengstedt?

Annonce

De to unge offensivspillere melder sig dog begge klar til at tage handsken op. Begge tror de på egne chancer, og begge forventer at skulle spille en rolle i den kommende sæson.

Håber på samme rolle

For Alexander Ammitzbølls vedkommende er udfordringen måske allerstørst. Nok spillede den 22-årige spydspids flere førsteholdskamp end nogensinde før i sidste sæson, men ud af sine i alt 16 optrædener var kun fem af dem fra start.

Det blev også kun til et mål i alt - men et flot et af slagsen mod Randers FC - og i sæsonoptaktens afsluttende test mod AaB, var Søren Tengstedt foretrukket fra start. Der er dog ingen slinger i valsen hos Alexander Ammitzbøll, når det kommer til at kæmpe for spilletiden.


Jeg er sikker på, at hvis jeg får muligheden for at spille i flere kampe i streg, så skal det nok blive godt.

Søren Tengstedt, AGF


- Lige nu er det bare at gøre alt, hvad man kan til træning, og så står vi jo alle på lige fod. Så er det bare den, der er bedst, der spiller. Og gør man det godt, så kommer man ind og spiller, fortæller Alexander Ammitzbøll.

- Det er klart, at vi har hentet en ny angriber, men jeg håber da lidt på at få samme rolle som sidste sæson. At kunne komme ind i nogle kampe og se, om jeg kan være med til at afgøre det og egentlig bare kæmpe på lige fod med de andre angribere, kommer det fra Alexander Ammitzbøll.

Annonce

Har stadig alt at bevise

Sidste sæson var en lang og sej kamp mod skader for 21-årige Søren Tengstedt, der for et år siden blev hentet til Aarhus fra AaB. Men den alsidige offensivspiller er blevet sine skavanker kvit og har i optakten blandt andet scoret to mål mod Hobro i en testkamp.

- Det er sindssygt dejligt. Der er jo ingen tvivl om, at det første år rent fodboldmæssigt måske ikke lige var, hvad jeg havde håbet på. Så det er jo fantastisk at være tilbage, og jeg regner stærkt med at komme til at bidrage med en del mere, end jeg gjorde sidste sæson, lyder det fra Søren Tengstedt.

Kampen om minutterne

AGF-offensivens minutter i sidste sæson:

  • Patrick Mortensen - 37 kampe (35 fra start), 3.211 minutter, 19 mål
  • Dawid Kurminowski (i MSK Zilina) - 38 kampe (28 fra start), 2.461 minutter, 23 mål
  • Alexander Ammitzbøll (fra 1. januar) - 16 kampe (5 fra start), 463 minutter, 1 mål
  • Søren Tengstedt - 12 kampe (1 fra start), 294 minutter, 1 mål

Tæller kun førsteholdskampe.

Til syvende og sidste blev det til 12 optrædener og en enkelt scoring for Søren Tengstedt i sidste sæson, men nordjyden forventer, at lidt mere kampform og -rytme vil gavne ham meget.

- Jeg er sikker på, at hvis jeg får muligheden for at spille i flere kampe i streg, så skal det nok blive godt. Min fordel er heldigvis, at jeg kan dække en del flere positioner, så jeg har ikke fastsat mig på nieren, på kanten eller på otteren. Jeg spiller den rolle, jeg får tildelt, og så håber jeg på, at det bliver godt, siger Søren Tengstedt.

Annonce

Nej tak til lejeophold

Hvis der er alt for langt til minutterne, kan fodboldspillere altid nyde godt at en lejeaftale. Det gjorde Alexander Ammitzbøll for eksempel i 2020, hvor angriberen var lejet ud til norske Haugesund og fik masser af minutter.

Hverken Alexander Ammitzbøll eller Søren Tengstedt er dog interesserede i at skulle tilbringe sæsonen andre steder end Ceres Park.

- Nej, det har jeg overhovedet ikke haft i tankerne. Nu blev det første år jo lidt ødelagt for mig af skader, så nu satser jeg på, at det her år forhåbentlig bliver mit år, lyder det fra Søren Tengstedt.

For nuværende ser begge frem til sæsonåbneren søndag, hvor sidste sæsons mestre fra Brøndby IF kommer på besøg i det århusianske.

- Det bliver for fedt. Jeg tror ikke, der er nogen af os, der kan vente med at komme i gang, konstaterer Søren Tengstedt.

Kampen sparkes i gang søndag aften klokken 19.00.

Annonce
AGF For abonnenter

Bagkanten: Der er flere plusser end minusser ved AGF's nye formation

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Slagter Kruse lukker efter 132 år: - Det er vemodigt, men også en lettelse

Aarhus For abonnenter

Fra hobby til millioner: Det har kostet Mia og Kenneth blod, sved og tårer at holde fast i succesen

Sport

En århusiansk sejlsportstirsdag er i vente: Med lidt held er der en OL-medalje

Aarhus For abonnenter

Trine blev 'hende fra Løvens Hule': Har knoklet benhårdt for at skabe en succes af glimmer og guld

Aarhus For abonnenter

Mark sælger brygudstyr: Sådan kommer du i gang med at brygge øl

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Nye AGFere imponerede mest i Randers-nederlag

Alarm 112

Kvinde forsøgte at sælge telefon - men blev mødt af køkkenkniv

Sport

Viktor Axelsen vinder OL-guld efter vanvittig finale

Sport

Århusiansk guldsejler står tirsdag morgen i sin tredje OL-finale med mulighed for medalje: - I sidste ende er det oppe i hovedet

AGF For abonnenter

David Nielsen rystede posen, men målene kommer stadig ikke af sig selv

Aarhus

Mandagens coronatal: Nye smittede holder sig under 100

Annonce