x
Annonce
Erhverv

Trods vokseværk tjente ISS færre penge i 2019

Jonas Skovbjerg Fogh/Ritzau Scanpix
Den største kontrakt i ISS' historie var ikke nok til at løfte overskuddet på driften hos serviceselskabet.

Service- og rengøringsgiganten ISS havde i 2019, hvad topchef Jeff Gravenhorst beskriver som et "blandet" år.

Annonce

Takket været ISS' største kontrakt nogensinde hos Deutsche Telekom i Tyskland voksede ISS' omsætning fra næsten 74 milliarder kroner i 2018 til over 78,5 milliarder kroner i 2019.

Men trods vokseværket kunne ISS forvandle de nye indtægter til et større overskud. Driftsresultatet fra de fortsatte aktiviteter faldt med omkring 400 millioner kroner.

I regnskabet tilskriver ISS det særligt to tabsgivende kontrakter i Hongkong og Danmark.

I sine kommentarer til regnskabet fastholder topchef Jeff Gravenhorst sin tiltro til selskabets strategi, der blandt andet går ud på at gå efter større og mere lønsomme kontrakter.

- 2019 var et blandet år. Vi fortsatte med at høste fordele fra vores strategiske fokus på nøglekunder, skriver han i sin kommentar til regnskabet.

- Vi vandt, forlængede og udvidede mange nøglekontrakter og påbegyndte den største kontrakt i ISS' historie hos Deutsche Telekom.

- Vi har dog også mødt modvind. Det er en påmindelse om, at vores transformation ikke er ovre.

Selv om over 70 procent af ISS' omsætning kommer fra Europa, satser selskaber også på kontrakter i Asien, hvor ISS har 160.000 ansatte.

Derfor noterer Jeff Gravenhorst, at globale begivenheder som øgede cyberangreb og udbrud af coronavirus kan komme til at påvirke ISS' 2020.

- På trods af coronavirus og et nyligt angreb med malware (fjendtlig software, red.) forventer vi en solid organisk vækst med forbedrede marginer i 2020, skriver topchefen.

Med marginer mener Jeff Gravenhorst andelen af omsætningen, der kan omsættes til overskud.

ISS blev i februar udsat for et cyberangreb, der i nogle dage lagde enkelte systemer ned. Det betød, at flere tusinde ansatte i nogle dage ikke kunne tilgå deres e-mail.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Hjælp kulturlivet og vores OL-atleter - læg ekstra på lottokuponen

Forleden, da jeg købte en Eurojackpot-kupon i den lokale brugs, tænkte jeg, hvordan kan vi støtte op om vores OL-atleter, så de ikke kommer til at lide økonomisk, indtil legene afvikles engang til næste år. Og vores kulturinstitutioner lider også, dem må vi og skal vi også hjælpe. En by som Aarhus uden Moesgaard, Den Gamle By, Aros m.v. er ikke en dansk storby, selvfølgelig skal de have hjælp. Jeg undersøgte, hvor mange der spiller lotte hver uge, det drejer sig da om en hel del. En lottokupon indeholder 10 rækker og koster 150 kr. at spille. Når man så ved, hvordan vinderchancerne er, så er man risikovillig, når man satser 150 kr. - så det vil for den enkelte ikke betyde det mindste, hvis man oveni prisen for lottokuponen skulle erlægge 10 kroner til støtte for vores OL-atleter og kulturen i Danmark. Bliver 10 kroner pr. lottokupon til noget? Ja, det bliver faktisk til ret meget, for hver uge spiller 1.185.137 personer lotto, så hvis vi ganger med 10, så er vi godt på vej til at hjælpe alle i land og videre, så vi kan se og nyde vores OL-atleter på TV og besøge vores kulturinstitutioner. Hvis vi regner videre året ud, så har vi indsamlet 456.000.000 kroner - det lukker da de værste huller, mens ellers må det jo bare fortsætte ind i det nye år. Coronaen skal ikke smadre alt det, vi elsker.

Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Annonce