Annonce
Erhverv

Troels Holch Povlsen køber horsensiansk lyskoncern

Benny Frandsen, der ejer Frandsen Group, sælger sin virksomhed til Nine United. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Benny Frandsen sælger Frandsen Group, som han stiftede i 1968.
Annonce

Horsens: Lyskoncernen Frandsen Group kommer inden længe på nye hænder.

Ejer Benny Frandsen er således blevet enig med Horsens-selskabet Nine United om et opkøb.

Det skriver koncernen i en pressemeddelelse.

- I processen har det været altafgørende for mig, at køberne af vore virksomheder kan se det kæmpe potentiale, der er i Frandsen Group, og som også vil være i stand til skabe en fortsat vækst og udvikle gruppens virksomheder til næste niveau, siger Benny Frandsen ifølge pressemeddelelsen.

Frandsen Group, der ejer Frandsen Retail, Frandsen Project, Verpan og Rewired, blev stiftet i 1968. I mange år havde firmaet adresse i Skanderborg, men i 90'erne rykkede det til Brædstrup, og i 2009 rykkede koncernen til Horsens.

Allerede sidste år trådte Benny Frandsen tilbage som topchef i koncernen, da Torben Paulin overtog direktørstolen.

Frandsen Group har gennem en årrække haft en stigende vækstkurve, der foreløbig toppede i det seneste regnskabsår, hvor lys-virksomheden kom ud med en bruttofortjeneste på 53,9 millioner kroner og et overskud på 19,5 millioner kroner før skat.

Nine United, der er ejet af Troels Holch Povlsen, effektuerer købet her i starten af det nye år.

Frandsen Group

Benny Frandsen etablerede Frandsen Belysning i 1968 i sin private kælder i Skanderborg. Han fik især succes med design af den runde lampe "Ball", der også er en sællert i dag, og inden længe måtte han etablere fabrik i Skanderborg for at følge med efterspørgslen.

I 1993 blev firmaet opkøbt og slået sammen med Brædstrup-firmaet Lyskilde. Benny Frandsen fortsatte som direktør og købte i 1996 firmaet tilbage.

Frandsen Lighting, som firmaet kom til at hedde, holdt til i Brædstrup indtil 2009, da domicilet på Egeskovvej nord for Horsens blev opført.

I dag designer, producerer og markedsfører Frandsen både belysning og møbler til hele verden.

Frandsen Group er moderselskab for virksomhederne Frandsen Retail, Frandsen Project, Verpan og Rewired.

Frandsens lamper produceres i Horsens, Polen og Kina. Produktionen i Horsens står for ca. 20 pct. Dét er, ligesom den polske produktion, specialproduktion, mens masseproduktion sker i Kina.

Nine United

Nine United A/S er et horsensiansk selskab, der er ejet af Troels Holch Povlsen.

Selskabet ejer blandt andet aktiemajoriteten af De fem gårde og en lang række ejendomme, ligesom det tidligere har ejet aktiemajoriteten af Hay.

Selskabet kom ud af dets seneste regnskabsår med en bruttofortjeneste på 74,3 millioner kroner, havde et overskud på 88 millioner kroner før skat og en egenkapital på to milliarder kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce