Annonce
Erhverv

Troels Holch Povlsen køber lensgreve ud af De 5 Gaarde: Nu er kun prins Joachim medejer

Troels Holch Povlsen solgte for nylig ud af Hay, og nu har han tilgengæld købt mere af De 5 Gaarde. Foto: Flemming Krogh, Ritzau/Scanpix
Rigmanden Troels Holch Povlsen, som netop har solgt sin ejerandel af design-selskabet Hay, har nu købt en større bid af De 5 Gaarde.
Annonce

Horsens: Troels Holch Povlsen har købt en større bid af selskabet De 5 Gaarde. Det viser oplysninger fra Erhvervs- og Selskabsstyrelsen.

Selskabet, som sælger delikatesser fra fem slotte og herregårde, herunder Holch Povlsens Gyllingnæs ved Odder, blev stiftet i 2001 af Troels Holch Povlsen. Siden blev lensgreve Bendt Wedell samt prins Joachim medejere.

Bendt Wedell ejede indtil 1. oktober 33 procent af selskabet, og det samme gjorde Troels Holchs Povlsens hustru, Merete Bech Povlsen, via selskabet Gyllingnæs A/S. Nu har Troels Holch Povlsen via sit selskab Nine United A/S overtaget både hustruens og Wedells aktier. Rigmanden ejer dermed 76,7 procent, mens resten af selskabet ejes af prins Joachim.

Bendt Wedell blev direktør for selskabet i 2016, men i forbindelse med frasalget af sine aktier har han overdraget direktørposten til Jeppe Blas Kvarning. Bendt Wedell bliver i selskabets bestyrelse.

Ifølge Landbrugsavisen.dk tager Bendt Wedell salget af kyllinger med sig. Den ny direktør fortæller til Landbrugsavisen.dk, at Bendt Wedell fremover vil sælge sine kyllinger fra Frijsenborg under eget varemærke.

Han forklarer også, at der ikke er tale om splittelse i ejerkredsen. "Det er en naturlig udvikling, at man nu vil fokusere indsatsen og have mere fokus på produkterne", siger han til avisen.

De 5 Gaarde

De 5 Gaarde har eksisteret siden 2001 og er et koncept- og produktionssamarbejde mellem Gyllingnæs, Constantinsborg, Frijsenborg, Schackenborg og Wedellsborg.

De første produkter med varemærket De 5 Gaarde kom på hylderne i 2005.

Produktionen koncentrerer sig hovedsageligt om planteavl, mælkeproduktion på Gyllingnæs Gods samt kyllingeopdræt på Frijsenborgs gårde. Nu skal kyllinger fra Frijsenborg markedsføres under eget varemærke.

De seneste to år har selskabet De 5 Gaarde givet underskud. I 2017 var underskuddet før skat cirka 540.000 kroner, og i 2018 cirka en million kroner.

Egenkapitalen faldt i 2018 fra 7,1 til 6,3 millioner kroner.

For 2019 forventes et positivt resultat, fremgår det af ledelsens rapport i 2018-regnskabet

Der var sidste år seks ansatte tilknyttet selskabet.

Annonce

Ny adresse i Storbritannien

De 5 Gaarde har hovedkontor på Havnen 1 i Horsens - den gamle toldbod, som er ejet af Troels Holch Povlsen og base for flere af hans selskaber.

Også designgiganten Hay har base i toldboden. Indtil for nylig ejede Troels Holch Povlsen også en stor del af Hay, men et amerikansk selskab har ad to omgange købt Holch Povlsens aktier, først en ejerandel på 33 procent og senest de sidste 34 procent. Det har køberen ifølge egne oplysninger betalt rundt regnet en milliard for.

I Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har Troels Holch Povlsen desuden ændret sin adresse til Cole Park, Malmesbury, Storbritannien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce