Annonce
Erhverv

Troels Holch Povlsen trækker sig fra Hay: Sælger sin andel for godt en halv milliard

Hay har hovedkontor i den gamle toldbod på havnen i Horsens, hvor flere af Holck Povlsens selskaber holder til. Her arbejder 105 Hay-ansatte. Hays hovedkontor forbliver i Horsens, oplyser Hay. Arkivfoto
Amerikanske Herman Miller har ad to omgange købt en bid af det horsensianske firma Hay, og selskabet er nu majoritetsejer. Denne gang er det Troels Holch Povlsen, der har solgt hele sin ejerandel.
Annonce

Horsens: Design-selskabet Hay, som har hovedkontor i Horsens, bliver nu fortrinsvis amerikansk ejet.

Den amerikanske design-gigant Herman Miller, som sidste år købte 33 procent af Hay, køber nu yderligere 34 procent. Det er Troels Holch Povlsen, der sælger sin ejerandel og dermed træder helt ud af selskabet, som han stiftede i 2002 sammen med designerne Rolf og Mette Hay fra Horsens.

Hovedkontoret bliver i Horsens, oplyser Hay til Horsens Folkeblad.

Hay og Herman Miller

Herman Miller har 114 års historie og er en anerkendt global udbyder af især møbler, blandt andet med design fra Charles og Ray Eames.

Selskabet, som beskæftiger næsten 8000 mennesker verden over, omsatte sidste år for cirka 2,28 milliarder dollars, svarende til cirka 14,5 milliarder kroner.

Hay blev grundlagt i 2002 af Rolf og Mette Hay samt Troels Holch Povlsen.

Den første Hay-kollektion blev lanceret på møbelmessen i Køln i 2003. I dag har årsomsætningen rundet en milliard kroner.

Annonce

Har betalt tæt på en milliard

Rolf Hay ejer fortsat 33 procent, men Herman Miller, som har hovedsæde i Michigan, USA, bliver altså majoritetsejer med en ejerandel på 67 procent.

I følge en pressemeddelelse fra Herman Miller betaler det amerikanske selskab cirka 78 millioner dollars for Troels Holch Povlsens andel, svarende til cirka 531 millioner danske kroner. Da selskabet sidste år købte de første 33 procent af aktierne i Hay, var prisen cirka 418 millioner kroner. Som et led i sidste års handel betalte Herman Miller desuden knap 32 millioner danske kroner for rettighederne til Hay-mærket i Nordamerika.

- Siden lanceringen af Hay i Nordamerika i 2018 har vi oplevet betydelige fremskridt, blandt andet med opstart af lokal produktion og åbning af tre amerikanske Hay-butikker. Jeg er så stolt af den design-tilgang, Hay har bragt til vores eksisterende palet af spændende mærker, siger Herman Millers administrerende direktør Andi Owen i en pressemeddelelse.

Annonce

Yderligere skub i Hay

I det seneste regnskabsår, som sluttede i juli 2019, omsatte Hay for næsten 1,1 milliard danske kroner.

Herman Miller ønsker med købet at sætte yderligere skub i den globale vækst og udvikling af Hay-mærket, fremgår det, og det er helt i tråd med ønskerne fra Rolf og Mette Hay.

- Vi er glade for at fortsætte og udvide vores partnerskab til Herman Miller. Partnerskabet har gjort det muligt for os at gøre vores produkter tilgængelige for endnu flere mennesker over hele verden, udtaler Rolf Hay.

Han tilføjer, at han og hustruen gennem tiden har været meget inspireret af Herman Miller, der er et anerkendt globalt design-firma med 113 års historie. Rolf og Mette Hay, som ifølge den amerikanske direktør bringer Hay-produkterne i en innovativ og frisk retning, fortsætter i deres kreative roller, og den danske administrerende direktør Henrik Steensgaard fortsætter med ledelsesansvaret i Europa og Asien.

Henrik Steensgaard glæder sig også over det amerikanske partnerskab, og han ser frem til at drage endnu mere nytte af det.

- Det hjælper os med at gøre det, vi gør bedst - i større skala, siger han.

Herman Miller forventer, at overtagelsen træder i kraft 2. december 2019.

Troels Holch Povlsen er i dag bestyrelsesformand i Hay. Om han fortsætter i den rolle, fremgår ikke. Hay ønsker endnu ikke at oplyse det, og eventuelle ændringer fremgår endnu ikke af de offentlige erhvervsregistre.

Troels Holch Povlsen var medstifter af Hay i 2002, og siden har han været majoritetsejer. Nu har han solgt sine sidste 34 procent til amerikanske Herman Miller. Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce