Annonce
Aarhus

Troels Kløvedal hitter: Rekordår for Naturhistorisk Museum

Mikkel Beha, Troels Kløvedals søn, var på programmet i forbindelse med årets store Kløvedal-udstilling på Naturhistorisk Museum, som har været et publikumshit ud over det sædvanlige. Foto: Kim Haugaard/Scanpix
Næsten 130.000 mennesker besøgte i 2019 Naturhistorisk Museum i Aarhus, der kan takke udstillingen Frihedens Værksted med Troels Kløvedal for rekordsæson.

AARHUS: Naturhistorisk Museum Aarhus har nået over 125.000 besøgene, og museet slår dermed sine egne rekorder.

Tallet er 40.000 gæster flere end sidste år.

Den altoverskyggende grund til de flotte besøgstal var udstillingen "Frihedens Værksted", der for alvor satte museet på landkortet. Udstillingen trak gæster fra hele landet, der ville opleve Nordkaperen og få et indblik i Troels Kløvedals liv.

Samtidig testede museet nye eventformater af med blandt andet samtaledebatter med Mikkel Beha og Eventyrernes Klub, sommerkoncert med anekdoter fra rejserne med Nordkaperen med duoen Lasse og Mathilde, og foredrag med en med Kløvedals ven, Ib Michael. Museet var også ved flere lejligheder at finde ude i byilledet - ikke mindst til Tall Ship Races og under Aarhus Festuge. Allerede i de allerførste dage af 2019 vidste Naturhistorisk Museum godt, at året ville blive travlt. Udstillingen om Troels Kløvedal var åbnet to måneder før, og museet havde allerede haft besøg af usædvanlig mange glade gæster. Da Troels Kløvedal sov ind 23. december, gjorde den massive pressedækning ikke interessen for udstillingen mindre. Selvom året endnu ikke er slut, har Naturhistorisk Museum nået langt det bedste besøgstal i mands minde. Museet nåede over 125.000 besøgende allerede i midten af december, hvilket er over 40.000 gæster flere end sidste år, da besøgstallet nåede knap 84.000 gæster. Det præcise besøgstal for 2019 bliver opgjort den 2. januar.

- 2019 vil altid stå som noget særligt i museets historie, siger museumsdirektør Bo Skaarup.

- "Frihedens Værksted" gjorde museets stemme relevant for helt nye målgrupper, der fik øjnene op for, hvilken vidunderlig verden vi er en del af. Det var en fornøjelse at læse de mange hilsner i udstillingens logbog, hvordan udstillingen fik gæsterne til at reflektere over deres eget liv og forholdet til den verden, som de er en del af - det er det, som vi er sat i verden for, og det gør mig så stolt, at vi lykkedes med det, siger Bo Skaarup.

Annonce

Museet går nye veje

Museet har valgt at gå i en helt anden retning i dets nye udstilling "Vores Verden".

- Vi har jo for nogle uger siden åbnet vores nye udstilling, og det er en helt anderledes udstilling. Her tager vi, sammen med multikunstneren Shane Brox, fat på FN's 17 verdensmål. Vi har sammen med Shane skabt en hel verden, hvor alle er inviteret ind til at gøre den bedre og smukkere. Vi skaber nemlig en bedre verden gennem kreativitet og kærlighed, siger Bo Skaarup.

- Man skal jo ikke vide, hvor man har os. Nej, spøg til til side. Vi vil ikke låses fast på, at vi kun kan lave én type af udstillinger. Vi drømmer jo om at rykke ned i andre rammer på Aarhus Ø. Derfor er det i disse år særlig vigtig for os at vise, at vi mestrer hele paletten af udstillinger og events, som får alle vores gæster - store som små - til at tænke over verden og deres eget liv. Det synes vi, at vi i den grad er lykkes med i vores to store udstillinger i 2019.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Leder For abonnenter

Hykleri: Mail-sagen giver et vigtigt indblik i dansk politik

”Det vil være godt, hvis Venstre vil være med til at tage ansvar.” Sådan lød det fra finansminister Nicolai Wammen fredag eftermiddag i forbindelse med forhandlingerne om udligningsreformen. Han sagde altså med andre ord, at Venstre ikke tager ansvar, fordi partiet vil i en anden retning end den, Socialdemokratiet har fået kritik for af talrige socialdemokratiske borgmestre i det meste af landet. Søndag aften og efter at både Nicolai Wammen, som står i spidsen for den kommunale udligningsreform, og indenrigsminister Astrid Krag havde kritiseret Venstre for Christiansborg-fnidder, landede en mail, som udstiller Socialdemokratiets hykleri. Mailen, der var sendt fra Socialdemokratiets presseafdeling, blev offentliggjort i Jyllands-Posten og viste, hvordan man har planlagt ”angreb på Venstre”. Det skal ske både i de traditionelle medier og på sociale medier. Mailen udstiller noget, vi godt vidste. Den giver et indblik i, hvordan politik fungerer, men problemet er, at det kommer lige efter en ordkløveragtig kritik mod Venstre i en så vigtig sag som udligningsreformen. Fnidder og ordkløveri er hverdag i politik, men åbenlyst hykleri er heldigvis ikke. Det bør have konsekvenser, når politikere gør ting, der er med til for alvor at skade demokratiet og som puster til politikerleden. Vi vil se, at S virkelig tager afstand og mener, at mailen ikke er noget ”der skaber et godt forhandlingsklima” om noget så vigtig som udligningsreformen. Ikke bare i en generel mail til alle partierne, som den Nicolai Wammen sendte mandag.

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Byudvikling For abonnenter

Det kan koste kommunen dyrt at sige nej til nedrivning af bevaringsværdige ejendomme

Annonce