Annonce
Østjylland

Truet af besparelser: Lokalråd vil have styrket lokal bus

Gedved Lokalråd er bange for, at der bliver færre busafgange i Gedved. Arkivfoto

Region Midtjylland har varslet store besparelser på de regionale busser. I Gedved er man bekymret for rute 107.

Gedved: Region Midtjylland skal som tidligere omtalt af Horsens Folkeblad spare på de regionale busser. Der skal findes besparelser på 40 millioner kroner, der skal træde i kraft senest i 2021

I Gedved er man bekymret over udsigten til, at der måske skal skæres i afgangene på bus 107, der i værste fald kan blive reduceret til en uddannelsesrute med dobbeltture morgen og eftermiddag.

I forvejen er Gedved blevet ramt af, at bus 112 ikke længere kører gennem byen.

Rute 107 forbinder Skanderborg og Horsens, og den kører gennem Gedved - foruden Tebstrup og Egebjerg.

Gedved Lokalråd har derfor udarbejdet en skrivelse, der er sendt til regionsrådsformand Anders Kühnau (S), formand for Midttrafik Jørgen Nørby og borgmester Peter Sørensen (S).

- Gedved Lokalråd vil hermed pointere vigtigheden af, at busrute 107 opretholdes eller styrkes, lyder det fra formand for Gedved Lokalråd, Niels Arne Kjærgaard, på vegne af rådet.

Annonce

Udvid antal afgange

I skrivelsen pointerer han, at hvis offentlig transport fortsat skal være en mulighed for byens borgere, så skal busserne være der.

- Tilflytningen til Gedved går stærkt, og mange tilflyttere såvel som nuværende beboere arbejder eller studerer i Skanderborg og Aarhus, siger Niels Arne Kjærgaard og pointerer, at en del børn og unge går i skole eller gymnasium i Skanderborg og derfor bruger 107'eren som skolebus.

Ifølge lokalrådet er regelmæssige busser mellem Horsens og Gedved en nødvendighed, men også forbindelsen mod nord til Skanderborg og derfra videre til Aarhus er afgørende for mange borgere i Gedved.

Gedved Lokalråd opfordrer derfor til, at man ikke reducerer antallet af afgange - men at man tværtimod udvider antallet af afgange i morgen- og eftermiddagstimerne.

- Det betyder, at offentlig trafik bliver et reelt alternativ til egen bil. Ruten kan være med til at aflaste trafikken på E45. Omvendt vil en reduceret trafikplan for rute 107 sende flere biler ud på motorvejen, lyder det i den fælles udtalelse fra Gedved Lokalråd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Ansat på Aarhus Universitetshospital er smittet med coronavirus: 30 personer sættes i karantæne

Aarhus For abonnenter

Åh nej: Susanne havde lige købt kolonihavehus - så kom vandet

AGF

Skuffet AGFer arrig på banen: Godt, at de river det lort op nu

Annonce