Annonce
Aarhus

Truet dyreinternat savner både penge og svar fra borgmesteren: - Hvorfor skal vi holdes på pinebænken?

Lulu er en af de 19 katte, der blev fundet i tillukkede papkasser uden mad og drikke på en rasteplads ved Aarhus i august. Lulu blev passet og plejet på internatet og flyttede ud til sin nye familie for to uger siden. Foto: The Voice of Pets
Dyreinternatet i Tranbjerg - The Voice of Pets kæmper for overlevelse. Økonomien til driften af 2020 ser ud til at være på plads, men for at sikre eksistensen fremover, håber internatet på at modtage kommunal støtte. Ansøgningen er for længst sendt til borgmester Jacob Bundsgaard, men svaret lader vente på sig.

AARHUS: Tilbage i september 2020 meldte dyreinternatet i Tranbjerg - The Voice of Pets ud, at internatets eksistens er truet. Internatet har de senere år oplevet et kæmpe pres på ressourcerne, for antallet af indleverede kæledyr stiger og stiger. For eksempel har internatet fra 2017 og frem til september 2020 modtaget næsten 2.300 katte.

De seneste par år har endda budt på et decideret katteboom, og øget aktivitet i dyreinternat-branchen er ikke som i andre brancher noget, der giver bedre økonomi - tværtimod.

På den korte bane meldte dyreinternatet ud, at der manglede halvanden million kroner for at holde internatet i live 2020 ud. Den del af problemerne er næsten løst - i skrivende stund mangler der bare 42.000 kroner af det beløb, og de penge skal nok skal komme ind i løbet af december, forventer internatet.

Annonce


Vi er dybt taknemmelige for den økonomiske støtte, som borgerne har givet de seneste måneder. Det viser bare, hvor vigtig dyrevelfærd er for århusianerne, og hvor vigtigt, de synes, foreningens arbejde er for samfundet. Hvordan kan Aarhus og omegn klare sig uden dyreinternatet? Hvad skal der ske med de hundredvis af kæledyr, internatet tager sig af hvert år

Jesper Søderberg, direktør


Derimod er de kommende års drift langt fra sikret. Derfor meldte The Voice of Pets i Tranbjerg ud ved samme lejlighed, at der skulle søges fonde og skaffes sponsorer. Samtidig meddelte internatets direktør Jesper Søderberg, at han på vegne af The Voice of Pets havde søgt Aarhus Kommune og borgmester Jacob Bundsgaard (S) om økonomisk støtte, men at han på det tidspunkt stadig ikke havde hørt fra borgmesteren.

Holdes på pinebænken

Det har han stadig ikke, og borgmesterens tavshed holder dyreinternatet på pinebænken.  Internatet appellerer derfor til borgmesteren om et få et svar. Uden økonomisk hjælp fra Aarhus Kommune vil dyreinternatet nemlig ikke kunne klare sig. Direktøren oplyser, at der har været dialog med borgmesterens kontor, men han har som sagt ikke fået noget svar.

- Vi har givet borgmesteren de oplysninger, han skal bruge til at beslutte sig. Det er længe siden, og vi forstår simpelthen ikke, hvorfor dyrene og medarbejderne skal holdes på pinebænken, forklarer Jesper Søderberg.

Foreningen har siden september indsamlet knap 1,5 mio. kr. for at kunne klare sig til jul, men om internatet eksisterer næste år, er helt op til borgmesteren.

På internatet i Tranbjerg er man dybt taknemmelige for den økonomiske støtte, som borgerne har givet de seneste måneder.

- Det viser bare, hvor vigtig dyrevelfærd er for århusianerne, og hvor vigtigt, de synes, foreningens arbejde er for samfundet. Hvordan kan Aarhus og omegn klare sig uden dyreinternatet? Hvad skal der ske med de hundredvis af kæledyr, internatet tager sig af hvert år, spørger Jesper Søderberg.

Annonce

Mange kæledyr mangler et hjem

Foreningen vil fortsætte indsamlingen, så de nødstedte kæledyr, internatet allerede har i sin varetægt, kan blive passet og plejet og blive klar til et godt liv i en ny familie.

- Vi har nu taget hul på december måned, og vi har stadig mange kæledyr på internatet, som endnu ikke har fået sig et nyt hjem. Dem er vi selvfølgelig nødt til at hjælpe. Derfor fortsætter vi indsamlingen i hele december, så vi i hvert fald kan tage os ordentligt af dyrene, siger Jesper Søderberg.

The Voice of Pets

The Voice of Pets hjælper hvert år flere hundrede kæledyr til nye kærlige hjem.

The Voice of Pets/Dansk Dyreværn Århus har eksisteret siden 1948. I omkring 70 år har foreningen drevet dyreinternatet i Tranbjerg syd for Aarhus. For nogle er internatet også kendt som ’dyrene i Tingskoven’.

Han appellerer til borgmesteren om at give et svar.

- For lige nu står vi i ingenmandsland, og det er hverken godt for dyrene, for medarbejderne eller for borgerne, siger Jesper Søderberg, som fortsat tror på, at borgmesteren, ligesom flere tusinde andre århusianere, ønsker at bevare dyreinternatet i Aarhus.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Campingplads til foræringspris bygger nyt: - Det kan være de samme kunder, der lejer en campinghytte den ene weekend og tager på storbyferie den næste

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Vild udvikling: Smittetallet fortsætter himmelflugten

Byudvikling For abonnenter

Stor udvidelse af Den Permanente på vej: Kan blive et aktiv for hele Aarhus

Aarhus

Politiet søger vidner til helt umotiveret overfald i Gellerup: Højtråbende og aggressiv mand angreb kvinde

Aarhus

Faxe Kondi-kviktest: Sådan prøver de unge at fuppe sig til en corona-pjækkedag

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

AGF For abonnenter

Stiften mener: Derfor er det en god ide at et nyt stadion 'kun' får plads til 20.000

Sport

Nordmand erstatter nordmand i Aarhus United: Forstærker med forsvarende dansk mester

Aarhus

Serverede guldstøv, candyfloss og glimmer: Populær gourmet-restaurant drejer nøglen om

Fængslet spionchef bruger ikke mulighed for appel til landsret

AGF

Dyrere end forventet: Aarhus Kommune smider 150 millioner kroner ekstra i nyt stadion

Navne For abonnenter

Farvel til en elsket overlæge: Man kan ikke sige noget skidt om Ole Helmig

Erhverv

Kaspers Aarhus-startup går i kødet på betalingsgiganterne: Nu vil en af verdens største virksomheder med på rejsen

Annonce