Annonce
Aarhus

Truet til at udlevere sin telefon: 18-årig frarøvet penge via Mobilepay

En 18-årig blev søndag morgen frarøvet penge via Mobilepay. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Politiet efterlyser vidner til et røveri i midtbyen søndag morgen.

AARHUS: Søndag morgen klokken 06.20 blev en 18-årig mand kontaktet af en ukendt, somalisk mand uden for Bodegaen på Åboulevarden i Aarhus.

Ifølge den 18-årige bad manden ham om at følge med ham op på Clemensbro og hen til en hæveautomat, hvor han ville have den 18-årige til at hæve nogle penge, hvilket han dog ikke kunne, da han ikke havde noget betalingskort med.

Ifølge den 18-åriges forklaring gik de herefter sammen retur til Bodegaen, hvor den somaliske mand kort talte med tre andre personer.

Efter samtalen kom han retur til den 18-årige og tog ham med om i Fiskergade, hvor han med sin hånd tog fat om halsen på den 18-årige og pressede ham op mod muren. Den somaliske mand krævede at få den 18-åriges telefon udleveret, hvorefter han i to omgange overførte penge via Mobilepay.

Den 18-årige fik herefter sin telefon retur og fik prajet en taxa for at blive kørt hen til det hotel, hvor han skulle overnatte.

Gerningsmanden beskrives som:

  • Somalisk af udseende
  • 20-30 år gammel
  • 190 cm høj
  • Mørk i huden, med kort sort skæg og med sort kort hår/kronraget
  • Talte dansk
  • Var iført mørkt tøj og en mørk jakke

Transaktioner via Mobilepay efterlader digitale spor, og Østjyllands Politi vil naturligvis gå efter de spor, men er stadig interesseret i at høre fra personer, der ligger inde med oplysninger i sagen.

Østjyllands Politi kontaktes på telefon 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce