Annonce
Udland

Trump afviser påstand om sexovergreb: Hun er ikke min type

USA's præsident afviser påstand om seksuelt overgreb i varehus med nedladende bemærkning. Kvinde svarer igen.

- Hun er ikke min type.

Med den besked afviser USA's præsident, Donald Trump, en påstand fra en kvinde om et seksuelt overgreb i midten af 1990'erne.

- Jeg vil sige det med den største respekt: Nummer et, hun er ikke min type. Nummer to, det skete aldrig, siger Trump i et interview med mediet The Hill i Det Hvide Hus mandag.

Påstanden mod Trump fremgår i en ny bog af Elizabeth Jean Carroll, der til daglig bestyrer en brevkasse i modemagasinet Elle.

New York Magazine bragte i sidste uge et afsnit af bogen, hvor Carroll beretter om det påståede overgreb og de andre "forfærdelige mænd", hun har truffet i sit liv.

Ifølge uddraget løb hun i 1995 eller 1996 tilfældigvis ind i Trump i stormagasinet Bergdorf Goodman i New York City.

Men mødet tog en ubehagelig drejning, fordi Trump i et prøverum holdt hende fast, lynede sine bukser ned og pressede sin penis ind i hende.

Det lykkedes Carroll at vriste sig fri og komme væk fra stedet.

På det tidspunkt var Trump ejendomsudvikler og havde endnu ikke taget hul på en politisk karriere.

Trump afviste allerede fredag påstanden, og han gentager over for The Hill, at Carroll "lyver fuldstændigt".

- Jeg ved intet om denne kvinde. Det er bare forfærdeligt, at folk kan fremsætte den slags påstande, siger han.

I et interview med CNN senere mandag kommenterede Carroll "min type"-bemærkningen.

- Jeg elsker det. Jeg er så glad for, at jeg ikke er hans type, sagde hun ifølge nyhedsbureauet AP.

Hun forklarede også, at hun ikke anmeldte overgrebet til politiet i New York, fordi "jeg ønskede at glemme det".

- Jeg tænkte A, min skyld. B, jeg var dum. C, jeg tænkte ikke på det som en voldtægt. Jeg så det som en voldelig hændelse. Jeg så det som en slåskamp, sagde hun.

Under præsidentvalgkampen i 2016 stod adskillige kvinder frem med lignende beskyldninger om seksuelt krænkende adfærd fra Trumps side for år tilbage.

Trump har benægtet alle beskyldninger og sagt, at kvinderne lyver.

Det er ikke første gang, at Trump nedgør en kvinde med henvisning til hendes udseende.

I 2016, da en tidligere skribent for et magasin beskyldte Trump for et voldtægtsforsøg i 2005, responderede han: "Hun lyver! Se på hende. Jeg tror det ikke", skriver AP.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Aarhus

Bruno har uddannet 400 til at spille jagthorn: - Jeg bliver ved med at spille, så længe jeg kan tygge smør

Danmark

Fund af væsentligt bevismateriale: Ledende nynazist og 27-årig varetægtsfængslet for hærværk på jødisk gravplads

Annonce