Annonce
Udland

Trump deler redigeret billede: Krigshelt erstattet med hund

Department Of Defense/Reuters
Donald Trump vækker opsigt med deling af redigeret billede, hvor en amerikansk krigshelt er erstattet af hund.

På Twitter har USA's præsident, Donald Trump, delt et billede af den hund, der er blevet hyldet som helt i USA efter at have deltaget i angrebet på den dræbte IS-leder Abu Bakr al-Baghdadi.

På billedet ser man Donald Trump give hunden en æresmedalje om halsen.

Det eneste problem er, at billedet er fotoredigeret.

Billedet er ifølge de amerikanske medier Washington Post og The New York Times en redigeret udgave af et billede, der blev taget af nyhedsbureauet AP i 2017.

I det oprindelige billede er Trump ved at give krigshelten James McCloughan æresmedaljen om halsen.

McCloughan fik i 2017 medaljen for at have reddet ti mand i en brutal kamp over flere dage i Vietnam i 1969.

Trump sagde dengang, at "vi har den dybeste respekt for dine handlinger og dit mod".

På det redigerede billede med hunden, der ifølge mediet New York Post hedder Conan, er den klassiske stjerne på æresmedaljen skiftet ud med en hundepote.

Der er samtidig et vandmærke fra mediet The Daily Wire, der også har delt billedet på sin Twitter-profil.

Nyhedsredaktør på mediet, Jeremy Boreing, skriver på sin Twitter-profil, at billedet selvfølgelig er en joke, og at mediet står bag redigeringen.

73-årige McCloughan siger til The New York Times, at han ikke føler sig stødt over at være blevet erstattet af en hund.

- Det her anerkender hunden som en del af et hold af modige personer, siger han.

McCloughan siger videre, at han arbejdede sammen med en hund under krigen i Vietnam og tilføjer, at "hunde er meget modige".

Donald Trump har tidligt torsdag morgen dansk tid kommenteret sagen på Twitter.

- Tak Daily Wire. Meget smuk rekonstruktion. Men den ægte version af Conan vil forlade Mellemøsten og ankomme til Det Hvide Hus en gang i næste uge, skriver Trump.

Conan skulle have hjulpet amerikanske sikkerhedsstyrker med at jage Baghdadi ned i nogle tunneller, inden IS-lederen sprængte sig selv i luften.

Krigshunden kom til skade under angrebet, men er snart klar til at komme i marken igen, oplyste en general onsdag ved USA's forsvarsministerium.

/ritzau/

Annonce
Washington Post med artiklen
The New York Times med artiklen
Huffington Post med artiklen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fund af væsentligt bevismateriale: Ledende nynazist og 27-årig varetægtsfængslet for hærværk på jødisk gravplads

Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Annonce