Annonce
Udland

Trump-lejr kalder rigsretssag et angreb på USA's befolkning

Mandel Ngan/Ritzau Scanpix
I et dokument afviser Trumps advokater alle anklager mod præsidenten, skriver flere medier.

Rigsretssagen mod USA's præsident, Donald Trump, er et angreb på den amerikanske befolkning og deres ret til at stemme.

Det fremgår af modsvaret i form af et seks sider langt dokument fra præsidentens hold af advokater til den kommende rigsretssag, siger kilder tæt på Trumps hold af advokater.

Det er første gang, at Trumps ansatte har udformet deres argumenter imod rigsretssagen.

Reaktionen fra præsidentens lejr har ifølge kilderne en aggressiv og afvisende tone.

Blandt andet vil advokaterne argumentere for, at der i anklagerne ikke er tale om reel kriminalitet, og at Trump på alle tidspunkter har arbejdet inden for rammerne af sit præsidentembede.

- Det (rigsretssagen, red.) er et hårdt og ulovligt forsøg på at vende valgresultatet fra 2016 og blande sig i det kommende valg i 2020, lyder det blandt andet i erklæringen.

Rigsretssagen vil ifølge Trumps advokater gøre "varig skade på USA's regeringsstruktur".

Tidligere denne uge blev rigsretssagen endegyldigt vedtaget, hvor 228 stemte for og 193 stemte mod ved en afstemning i Repræsentanternes Hus.

Demokraterne vil have Trump fjernet fra præsidentposten, da de mener, at han har misbrugt sit embede til at presse Ukraine til at efterforske sager, som kunne belaste tidligere vicepræsident Joe Biden.

Biden er Trumps måske farligste rival ved præsidentvalget i år.

Trump anklages samtidig for at have modarbejdet Kongressen i sagen.

Selve rigsretssagen ventes at begynde på tirsdag og forventes at vare i cirka to uger.

Det anses af de fleste iagttagere som højst usandsynligt, at sagen ender med at tvinge Trump ud af præsidentembedet, fordi Republikanerne har flertal i Senatet.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Annonce