Annonce
Østjylland

Trump om Sessions: Jeg har ingen justitsminister

Præsident Donald Trump kommer i nyt interview med sin hidtil måske hårdeste kritik af Jeff Sessions.

Annonce

- Jeg har ingen justitsminister.

Sådan lyder USA's præsident Donald Trumps seneste kritik af hans egen justitsminister, Jeff Sessions.

Interviewet blev gennemført tirsdag i Det Ovale Værelse af mediet The Hill og blev offentliggjort onsdag aften amerikansk tid.

Selv om det ikke er første gang, præsidenten kritiserer justitsministeren, så mener republikanske analytikere ifølge mediet, at de hårde ord kan være et tegn på, at Sessions' dage i Trumps regering kan være talte.

Donald Trump har flere gange kritiseret Jeff Sessions for at erklære sig inhabil i specialanklager Robert Muellers undersøgelse af Ruslands formodede indblanding i det amerikanske valg.

Præsidenten mener, at Sessions har været for dårlig til at beskytte ham i sagen.

Donald Trump gentager i interviewet med The Hill kritikken af Sessions og siger, at justitsministeren har været meget "uretfærdig", og at han er meget "skuffet" over Sessions.

Præsidenten kritiserer også justitsministeren, der er kendt for en hård kurs over for indvandrere, for at være for blød på området.

- Jeg er ikke glad for grænsen. Der er mange ting, jeg ikke er glad for - det er ikke kun dette (ruslandsundersøgelsen, red.), siger Donald Trump i interviewet.

Brian Darling, der er strateg for Republikanerne, mener, at Jeff Sessions formentlig får lov at beholde sit job indtil midtvejsvalget i november - men ikke meget længere.

- Jeg forventer, at Sessions får Rumsfeld-behandlingen efter valget, siger han til The Hill.

Han henviser til tidligere forsvarsminister Donald Rumsfeld, der trak sig efter midtvejsvalget i 2006, hvor Demokraterne genvandt flertallet i Repræsentanternes Hus og Senatet på grund af stor modstand mod krigen i Irak.

Jeff Sessions har endnu ikke kommenteret præsidentens seneste kritik.

I august blev han af præsidenten anklaget for ikke at have kontrol over justitsministeriet.

Ved den lejlighed forsvarede Sessions sig i en erklæring.

- Så længe jeg er justitsminister, vil ministeriet ikke lade sig påvirke af politiske interesser på upassende vis, sagde han dengang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Måtte springe for livet: Nøgen kvinde forsøgte at køre betjente ned

Sport

Ihler fik debut for drømmeklubben: - Da jeg var lille, drømte jeg om at spille sammen med Nando Rafael

Annonce