Annonce
Sport

Truppen er udtaget: Danmark får én NHL-spiller med til VM

Heinz Ehlers må nøjes med én NHL-dansker ved VM i Letland. (Arkivfoto). Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Oliver Bjorkstrand bliver ikke en del af den danske VM-trup, så Alexander True bliver eneste NHL-spiller.

Det danske ishockeylandshold har i Alexander True én NHL-spiller med, når det 22. maj går løs ved VM med et brag af en kamp mod Sverige.

Det står klart, efter at landstræner Heinz Ehlers lørdag har udtaget sin endelige trup på 28 spillere.

Heinz Ehlers havde håbet, at Oliver Bjorkstrand fra NHL-klubben Columbus Blue Jackets ville komme med til VM, men sådan bliver det altså ikke.

23-årige Alexander True, som er på kontrakt hos San Jose Sharks, meldte sig klar tidligere på ugen, selv om han tidligere har meldt afbud. Han har i den forgangne sæson spillet syv NHL-kampe.

Han flyver direkte fra USA til Riga og slutter sig til det danske mandskab, der drager mod Letland søndag.

I forhold til de seneste testkampe mod Norge støder Morten Madsen fra svenske Timrå til truppen, efter han har hjulpet klubben til oprykning fra næstbedste række.

Frederik Storm fra tyske Ingolstadt kom til skade i den ene af testkampene mod Norge, men han har fået en plads i truppen.

Flere stærke kræfter har meldt afbud til årets VM. Den normale kaptajn, Peter Regin, er ude med en skade. Frans Nielsen er fortsat i gang med genoptræning og bliver dermed ikke klar.

Truppen består ikke desto mindre af tre målmænd, ni backer og 16 angribere. Blandt de mest rutinerede kræfter er Mikkel Bødker, Julian Jakobsen og Nichlas Hardt.

Yngste mand er målmand Frederik Dichow fra Odense Bulldogs. Han fyldte 20 for to måneder siden.

I Riga venter syv gruppekampe. Ingen nationer rykker ned, da de øvrige VM-divisioner er aflyst på grund af coronapandemien.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce